Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2024.09.24. 09:53 emmausz

A tényekkel nem lehet vitatkozni

Hála Istennek, megértem a hetvennyolcadik életévemet. P. Nemeshegyi megfogalmazása szerint ez, ha nem is érdem, de teljesítmény.
Úgy kell hát elfogadni.
József Attila azt írta: harminckét évem elszelelt.
Mit írjak én? Jelentem, hetvennyolc évem – sutty – elszelelt…! Az ám, hazám. 
Akárhány évet él meg az ember, mind gyorsan elszelel.
Esküszöm, hogy nem régi prózáimat kerestem tegnap, hanem egy saját dizájnt.
Én alkottam: Az I betű kivételével a DACIA szó mindegyike egy-egy félkör. Le is fotóztam 2016-ban. Ma pedig egy Dacia-hirdetésen akadt meg a szemem, ami ugyanezen stílusjegyek mentén készült, csak szögletes kivitelben. A FB-ra felpakolom mindkettő képet.
***
De ha már régi kéziratokban turkáltam, örömmel állapítottam meg, hogy valamikor egészen jól írtam. Kicsit sajnálom, hogy a fiókomban maradtak ezek a hosszabb-rövidebb írások, kicsit meg örülök neki, hogy a kiadás és szerkesztés, továbbá az ezekkel járó anyagiak végül is nem rongáltak meg engem.
Egy gonddal kevesebb. Nem kívántam belebocsátkozni abba a hamis érzésbe, hogy tudniillik miért nem fogy gyorsabban a könyvem, miért vesznek az emberek egyáltalán olyan kötetet, amelyet nem én írtam.
23-án a prédikációban elhangzott, hogy semmiféle vacakot nem viszünk át a másvilágra. Hát persze, hogy nem. Itt marad minden ingó és ingatlan dolog, s az enyészeté lesz. Ezerszer különb világ fogad majd odaát, teljes szellemi gazdagsággal, sok-sok dimenzióval. Ami meg itt marad, azért nem olyan kár.
***
Még messze volt az idő, hogy belépjünk az EU-ba, amikor onnan előadók érkeztek, hogy ráhangoljanak bennünket a közösségben ránk váró szépségekre. Egy szó ragadt meg bennem, amit azóta is többnyire az EU vezetőinek a szájából hallok: eltökélt szándékunk. Nekem ez éppoly durva kijelentés, mint a magyar parlamentben elhangzó követeljük szó.
Mindkettő arra céloz, hogy a szónok nem tűr ellentmondást. Szerencse, hogy nem eszik olyan forrón a kását, ahogy tálalják. Azt mondanám az erőszakoskodóknak, hogy hátrább az agarakkal.
Nem csak egy út vezet a hegytetőre.
***
A nap szóvicce:
Vendég: A SZÁMLÁT!
Fő úr: Ügyes! Nekem csak a szemem.

***
Ma reggel a parkban nálunk láttam egy mókust. Gyorsabban kapaszkodott fölfelé, mint ahogy én futok vízszintes terepen.
***
Muszáj folytatnom. Egykori telefonközpontosunk rímfaragásából idézek:
„Ünnepi dalomat zengem, a jó Isten éltessen engem! … Ti pedig mondjátok: Ácsi! Éljen soká Jóska bácsi!

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr618498400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása