Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2006.06.26. 14:03 emmausz

yesterday

Visszafelé is y-nal kezdődik. Yadretsey, így sem szebb. Mindenesetre tegnap. Tegnap néztem a meccset. T. meséli, hogy a horvátok a focivébén utolsó meccsük végén levették sakkmintás nemzeti jelképükkel ékesített mezüket, s előbukkant alóla egy másik, egy medugorjei Máriát ábrázoló trikó. Nos, tegnap a portugálok nem vették le mezüket, pedig elképzeltem, hogy alóla előbukkan a fatimai Mária képe. Érdekes kísérlet volna kideríteni, hogy a 36 részt vevő náció milyen trikókat viselhetne a meze alatt.

Persze rosszmájúan hozzáfűzhetném, hogy a horvátok reklámcéllal tették, amit tettek, merthogy tegnap (már megint yesterday) volt 25 éve annak, hogy a hercegovinai falucskában elkezdődtek a jelenések. Hangsúlyozom a jelenések kezdődtek 25 éve. Mert Mária saját Fia keresztje alatt lett az egyház védasszonya, (Jánosnak mondta ugyanis Jézus: Íme, a te anyád.) Ettől a naptól kezdve összeforrt az induló, majd egyre terebélyesedő közösség (gyülekezet=ecclesia) és Mária élete. Elszenderülése és mennybe vétele óta sem hagyott fel védőszentje lenni az egyháznak, s mindenkinek, aki csatlakozik a mindenkit szeretni kívánó közösséghez. Így valójában – legalább vágyaiban, legalább potenciálisan – mindenkinek égi patrónusa. Ha a számtalan jelenésre gondolok, ezek csak hab a tortán. Ha Mária a mindenekelőtt való szeretetre hívja fel mindenki figyelmét, ugyanazt képviseli, mint életével és életáldozatával isteni Fia.

Ha becsületesen magába mélyed valaki, el kell ismernie, hogy ennél teljesítésre érdemesebb eszményt nem talál. A siker hívei nem veszik észre, hogy kicsiben ugyanaz megy végbe a világban, mint nagyban. Minden birodalom sikeres volt. Minden sikeres birodalom megbukott, mint a magát felfúvó mesebeli béka.

Elkeserítő, hogy a népszerűségért, az elismerésért mekkora energiákat pazarolnak emberek. S mennyire fölöslegesen. Mennyire egyszerűbb volna szolgáló szeretetben élni a tőlünk karnyújtásnyira élő bárkik között.

Minden jelenés erről szól. Mária rejtett életet élt, de nagyon szeretett. Életútja, önátadott volta, szolgáló szeretete tette őt elsővé az emberek között. S bár királynőnek nevezik tisztelői, ő csupán egy tekintetben királynő. Abszolút első bűntelen volta folytán. Ilyen értelemben királynő, miközben, ha valakitől távol áll ez a feudális cafrang, tőle egészen biztos végtelenül messze áll. Ha mégsem fogalmazza meg tiltakozását, feltehetően azért nem, mert semmifélre jelentőséget nem tulajdonít neki. Hogy milyen szerény, a saját áldását alárendeli a papi áldásnak. Saját jelenését alárendeli - teljesen helyesen - bármelyik szentmisének, amelynek során mindig Fia testesül bele az átváltoztatott kovásztalan kenyér és bor színeibe. Fia jelenítődik meg a misén. Ezzel a tudatossággal kell közelíteni valamennyi jelenéshez. Nincs egyéb célja, minthogy megerősítsen mindenkit: akkor tesz helyesen, ha szolgálni kívánja a teremtést munkájával, szeretetével, a teremtésben való részvételével. Ez az élet, és kívüle nincs más, csak zsákutcák, csapdák, kelepcék, csalóka lidércfények, illúziók és elpazarolt energiák. Bárcsak, bárcsak, bárcsak.

Tudtam, hogy kell ez a bárcsak. Így szól a próféta: Bárcsak hallgatnátok ma Isten szavára! Népem, ne légy kemény szívű. UFF. Ámen.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr115167277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása