Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.02.20. 14:39 emmausz

GARÁZSMENET

Már megint Karinthy körül jár az agyam. Hányszor ülhetett egy kávéházi szegleten, mert éppen semmi nem foglalkoztatta igazán, de az bizonyára, hogy be kell folyjon egy kroki ellenértéke estére a háztartásba, mert naponta írnia kellett valamit. Talán ilyenkor gondolkozott el egy abszurd valamin, a valóság egy szeletét eltorzította s máris következtek a fordulatok. Bármilyen átlátszó trükk, a mai amerikai filmek jó része is így készül. Hatalmamban áll visszafelé menni az időben és ebből az következik... Csak páros számok léteznek, nincs páratlan oldal, sem az utcán, sem az újságban, és ebből az következik. Van egy önmagától püfölő bokszkesztyűm, akire rámutatok vele, azt tönkre veri, ... vagy pl. csak visszafelé mondhatjuk a szavakat. Hogyan fogjuk mégis megérteni egymást. vagy aki eddig balkezes volt, mindent jobbal csináljon, és fordítva. A nő öltözzön férfinak, a férfi nőnek és élje meg amannak hétköznapjait, esküvőjét, akármit az életéből. Vagy beszéljünk csak zöngés mássalhangzókkal avagy éppen csak zöngétlenekkel. Bigor zöngézseggel bezélüng, dalán a náddázsogad udánozzug. Akkó, petik ha épp fortítfa, akkó a sfápok peszétét köfettyük. Nos azért értek egyet Karinthyval, mert néha én is leállok, kiszárad az agyam, kevés élményem támad, ahogy ma mondanák, agyilag zokni vagyok, vagy éppen fáradt. Mert naponta rovom a sorokat, tisztázom a kéziratot a nagyProhászka-könyv lapjait. Az ír PATRIK szóhasználatával  mondhatnám: Előttem Prohászka, mögöttem Prohászka, fölöttem Prohászka, közöttük talán még én vagyok. De ez nem volna elég egy blognak. Ezért jártam el úgy, ahogy az előzőekben rögzítettem. Figyeljétek meg, hány írásán követhető nyomon KF-nek az efféle tollforgatási manővere. csakúgy, mint most ezen is.
Már csak a címet kell megmagyaráznom. Ha a buszon azt látod: GARÁZSMENET, tudhatod, hogy a sofőr nem vesz fel több utast, s így magába mélyedve pörgetheti magában az őt korábban ért benyomásokat, vagy csak bambul kifelé a fejéből, és hagyja a reflexeit dolgozni. Hiszen a busz már magától is hazatalál. 
       

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr565167436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása