Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.09.13. 11:29 emmausz

Sorsalakító véletlenek

= Gondviselés
Ha úgy veszem, a hajunk szála sem görbül Isten tudta nélkül. Vagyis az Ő folyamatos jelenje előtt zajlik le minden életeseményünk. Ez az Ő szemszögéből nézve teljesen így van. Mi azonban nem emlékszünk életünk minden rezdülésére (már csak azért se, mert életünk harmadrészét átalusszuk), ezért úgy éljük meg, hogy akadnak benne kivételes – sorsfordító – pillanatok. Két ilyen személyes „belenyúlást” fejtek ki a következőkben.
1. Máig őrzök egy apróhirdetést. Ez elég különös, hiszen teljesen jelentéktelen papírfecniről van szó. Ám története van a dolognak. Munkanélküli lettem a 90-es évek elején. Igen sok szabadidőm volt (másom se). Beiratkoztam hát Czakó Gábor újságíró iskolájába. Egyszer megszólított CzG, aki alighanem alkalmazásban volt a Pest megyei Hírlapnál, és azt mondta: Tudom, nincs állásod. Akarsz-e külsőzni a Hírlapnál. Persze, hogy akartam. Erre elmondta, hogy kit keressek meg ez ügyben. Mielőtt sor került volna rá, vettem egy Hírlapot, hogy megismerjem a szerkezetét, hangvételét, a rovatokat. Kíváncsiságból az apróhirdetésekhez lapoztam, hátha van valami nekem való állásajánlat köztük. Egyetlenegy álláshirdetés volt az aznapi számban. Államigazgatási szerv sajtóelemző munkára keres íráskészséggel rendelkező munkatársakat. Na, mondom magamban, ez nekem szól. A megadott telefonszámot feltárcsáztam, érdekelt, hogy kik keresnek ilyesvalakit. A Parlament jelentkezett be, s kapcsolták a Miniszterelnöki Sajtóirodát, ahová fél éve hiába áhítoztam, s ami most teljesen testközelbe került. Felvettek. Maradtam is, amíg maradhattam.
A kényszerű váltás kulcsává is egy aprócska momentum lett.
2. A nagyon szépen szerkesztett és kitűnően korrigált lap gazdája odaadta a készülő szám kijavított kéziratát azzal, hogy vizsgáljam át, maradt-e benne hiba. Több mint száz oldal átolvasása során alig találtam ilyeneket, azok is csupa incifinci dolgok voltak. Csak legyintett rá: Á, ezek nem igazán hibák. Egyszer aztán azt olvasom: Damaszkusz pápa. No, ilyenre nem emlékszem. Damasus volt emlékeim szerint, de Damascus nem. Én nyertem – állást. Köszönhetem Damasus pápának a XX. sz. végén, aki nevével ekkora időt átívelve hozzájárult ahhoz, hogy hitelesnek ismerjenek el új helyemen.
Milyen érdekes, hogy most visszalapozgatva a folyóiratban, nem találtam meg a kérdéses szövegrészt, igaz, hogy Nietzsche nevét megtaláltam hibásan – Nitzschének írva – mintegy igazolva azt a tételemet, hogy hibátlan kiadvány nem létezik. Gyanítom, hogy valóban nincs ilyen. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr815167638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása