Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.02.05. 11:18 emmausz

Nem vagyok én Györfi Győző

Kb. egy éve értesültem róla, hogy a Napút nevű irodalmi lap elfogadta közlésre írásaim egy részét. Akkor úgy gondoltam – Nemeskürty István könyvében olvasott megjegyzését megfontolva –, hogy legyen magyar írói álnevem. Egyszerűségre törekedve lefordítottam hát a nevemet, s ezt adtam meg: Györfi Győző.
Telt-múlt az idő.
Valamikor a nyáron ugyanez a lap karácsonyi ihletésű anyagok antológiába rendezéséhez kért ötleteket. Tőlem is kapott egy regimentre valót. Csalódásomra ezekből semmi sem került a Sokunk karácsonya című válogatásba.
Már rég letettem róla, hogy érdeklődjek korábbi írásaim sorsa iránt.
Tegnap aztán megrepedt a jég.
E-mail-es értesítést kaptam arról, hogy most érkezik a folyóirat a századik számához, és meghívtak az erről való jubileumi megemlékezésre – az Irodalmi Múzeumba. Az már csak hab a tortán, hogy új számukban csakugyan közölnek tőlem valamit. Kérték továbbá, hogy röviden írjak magamról, hogy ki fia-borja vagyok. Megtettem e-mail-ben.
Mára ugyan nullára redukálódtak írói ambícióim, azért mégis jól esett tudni, hogy nincs minőségi probléma elkészült írásaimmal.
Mindenesetre azt kértem, hogy saját nevemen publikálják azt, amit terveznek, mert nem tudnám már sem elviselni, sem megszokni, hogy
Györfi Győző legyek. Jó lesz nekem ez a csúnya idegen hangzású
Gyorgyovich Miklós név is.
Gyurkovics Tibornak is jó volt, igaz,
Petrovicsnak nem, ezért lett Petőfi.     

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr25168300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása