Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.02.12. 14:26 emmausz

Aujourd'hui-heute-ma-szivodnya-today

Ma: Valami őrültség folytán ma a 29-es busz valamennyi felirata helyes volt. Mi van itt? Minden anarchiába torkollik? Még az őrültségben is van rendszer (ha van). De képzeljétek: A kijelző 29-est mutatott, a soron következő megállókat helyes sorrendben pakolta fel a képmezőre, és az óra a pontos időt mutatta. Ezt aztán nem értem. Nem is emlékezem rá, mikor találkoztam ezzel a precizitással. Már minden megbolondult itt? Sehol egy kis hiba?
Ma felolvastatott a misén a Teremtés könyve elejéről az a rész, amikor Ádám elnevezi az állatokat, merthogy „minden élőlénynek az lett a neve, aminek az ember elnevezte. Meg is adta az ember a maga nevét minden állatnak és az ég összes madarainak és a föld minden vadjának, de az embernek még nem akadt magához illő segítője.” (Tehát még eztán vétetett ki az emberből Éva! Vö. Ter 2,18 sk) Ez azért figyelemreméltó, mert lehet azzal humorizálni, hogy az emberiség alighanem felejtett, mert máig nem ismeri valamennyi fajt, s így annak a nevét se.
Ma ugyanis a Távlatok szövegeit korrigáltam, az ide citálandó cikkrészletet is: „P. Menyhárt László SJ a Heves megyei Pusztaszarvason született ... az 1800-as években. A botanika nagyon érdekelte, ezért Innsbruckban már kutatásokat végzett. Kalocsai tanárkodása alatt Haynald érsek Herbáriuma és botanikai könyvtára segítségével feltérképezte Kalocsa növényvilágát, és hat új növényfajjal lepte meg a szakembereket.”
Nemrégiben olvastam egy folyóiratban, hogy a Csendes-óceánban nagy mélységben, soha nem látott új fajok tucatjaival szembesültek a kutatók. Miközben kétségtelen tény és nagy-nagy szomorúság, hogy az ember „uralkodása” miatt a természetből naponta vesznek ki fajok. Úgy látszik, mindezek ellenére sokkal több fel nem fedezett faj létezik, mint amennyire valaha is gondolt az ember.
Ma reggel J. Gáspárnál olvasom: Pusztán élni kevés. Szükséged van napfényre is, szabadságra, és egy kisvirágra. Az angolosok kedvéért: Just living is not enough. One must have sunshine, freedom, and a little flower. (Hans Christian Andersen) Hogy miért nem dánul idézte másodjára, ha már Andersen... (azért, mert J. G. Kanadában él, ahol a kivándorolt magyarok így szólnak: Megyek a kapuhoz, mert ring a bellem. Azaz mert szól a csengőm.)
Azért nagyon kedves nekem ez a kis idézet, mert az utóbbi időkben mindenfelől gyalázatos hírek érkeznek hozzám. Olvasom, látom, hallom, tapasztalom, milyen szörnyű a világ valósága, az ország valósága. És minden emberségem tiltakozik ellene. Kikérem magamnak az összes szörnyűséget a minden embernek kijáró méltóság nevében! Erősítsetek meg benne milliónyi jó érzésű honfitársaim!
Ma remélem, hogy Csia keringése javulgat.
Ma remélem, hogy megjelenik a Napútban az ígért cikkem.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr305168309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása