Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.03.13. 11:57 emmausz

Napi gyorsjelentés

Sokan érdeklődnek Tücsi kórházba vonulása okán felőle. Röviden azt mondhatom: wellness-szerű ellátásban részesül. Általános erősítése folyik, s ha minden igaz, ma találkozik betegségéből felépült orvosnőjével. Ennek függvényében akár haza is látogat egész hétvégére, vagy éppen nem. Az ügy pikantériája onnan van, hogy egy hétvégére hazatért beteget egy hirtelen jött infarktus elvitte, meghalt, és noha a kezelésével nem volt összefüggésbe hozható, meglehetős grimbuszt okozott.
Magam délelőtt megismerkedtem nyolcféle tablettám betegtájékoztatójával. Most már tudom, hogy
nem ihatok szeszt kettő miatt,

egyiktől behorpad a hátam és
a vesémet is érzem,
kettőtől elszédülök, ha felállok, vagy ha leülök,
harmadikától heves szívdobogásom lehet,
szapora szívverésem.
Ezek voltak, de mintha eltűnőben lennének.
Tényleg sokat kell innom, a lényeg:
valamiféle ártalmatlan kotyvalék legyen.
Teinmentes tea,
víz,
szóda,
limonádé,
gyümölcslé,
lónyál stb.
Most ezzel kísérletezem.
Újra veszek sajtot, mert amit vettem – zsíros. Márpedig éppen arra nincs szükségem.
Megyek hibiszkuszteáért is, mert az olyan, mint a fékrásegítő, meg a szervokormány. Csökkenti a csökkentenivalókat.
Hát még van mit.
Hogy autós hasonlatnál maradjak, olyan, mint a Skoda hűtővíz-hőmérséklet mérője, mely állandóan a piros mező felé szaladgál, és szerencsés esetben nem mászik bele.
Marha érdekes beszámolómat itt elszegem, és nem is szeretnénk kettőnk hogylétével traktálni Benneteket. Legközelebb már csak egyféléről fogok írni: nevezetesen arról, hogy csakugyan használ-e a hibiszkusz-tea, vérnyomáscsökkentő-szerként.
Most örüljünk inkább
Isten szép napjának, a
kevéske esőnek, mely megfrissíti a levegőt, kitisztítja a portól, meglocsolja ingyen az összes növényt, de még
az utcákat is felmossa ingyen.
És a kormány nem tehet semmit. Hiába néz az égre, hiába küld fel megfigyelő helikoptereket, nem szedhet az ingyen munka után egészségügyi hozzájárulást, és elmehet a csodába mindenféle egyéb büntetéssel való fenyegetésével.           

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr815168347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása