Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.05.22. 18:43 emmausz

Makrovilág

Ma újra feltöltött akkukat raktam a fényképezőgépbe, és megpróbáltam lefotózni egy bokrot. Napok óta szemezek a nagyjából fehér virágokkal tarkított bozóttal.
Igazi szépség.
Olyan, mintha egy könnyű virágos mintájú női ruhába öltözködne. Közben eszembe jut afrikai ismerősünk egykori kifakadása: „Nálatok minden, ami szép, az nói.” Ez a – feltehetően – jázminbokor alighanem nói, merthogy szép. Képzelj el zöld anyagra nyomott fehér virágos kartonruhát. Szinte elindul a bokor a kifutón, hogy pukedlizzen a divatbemutató látogatói előtt. Ám női mivoltára rácáfol az, hogy virága kétszikű.
Már arra is gondoltam, hogy makrofotót készítek róla: rámegyek egy-egy virágára, és ha kis szerencsém van, éppen egy lepke dugja a kehelybe pödrőnyelvét, hogy nektárt szívjon. Vagy egy dongó csillapítja éhségét, esetleg egy hangya mászik rajta.
Mostanában terjed a makrofotózás. Önálló ággá lett a részletek megjelenítésével foglalkozó fényképezés. Sokkal találkozom mostanság, és hozzá milyen jókkal! Jó szem és jó technika szükségeltetik hozzá, no meg egy kis szerencse.
Próbálom kitalálni, miért mutatkozik ekkora lelkesedés a parányok világa irányában? Felteszem, hogy azért, mert ami a szemnek nem, vagy csak alig látható – azaz titok –, az egyben izgalmas. Titok, melyről az én fotóm rántja le a leplet, titok, mely többé már nem az a jóvoltomból, mert láttatom. Ez lehet az indíttatás szubjektív oka. De adódik egy még használhatóbb oka is. Meg akarom mutatni a kicsiben a nagyot, a szabad szemmel alig felfedezhető csodát, a benne rejtőző harmóniát, szépséget, a teremtésnek egy újabb vetületét, hogy akik e fotókra néznek, jobban szeressék a világot.
Azt hiszem, ez minden.
És hagyjuk is a ma oly divatos pragmatizmust. Azért készítek meghökkenten szép képeket, mert jó áron el akarom őket adni.
Nos mindezek ott lappangtak bennem, amikor megközelítettem a bokrokat.
Aztán csett, és semmi. 
Se zöld anyag, se ráfestett fehér virágok.
Valami nincs rendben ezzel a Fuji márkájú masinával. Úgy emlékszem, felturbózott akkukkal indultam a napnak. Megnéztem a polaritásukat is.  
Egyelőre tanácstalan vagyok.

Nem tudjátok, mi szívja el az energiát, vagy talán el se jut az áram oda, ahova el kellene jutnia?  
Lám, Nnektek megis be kell érnetek ezzel az elméleti eszmefuttatással, mert képi bizonyítékaim nincsenek a technika ördöge miatt.
I’m Sorry. 
      

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr215168444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása