Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.05.31. 19:05 emmausz

A víz éltet

Nem szikrázik fényesen az ég, szemereg az eső, amikor kocsiba vágjuk magunkat. Rossz ómenként egy halálra gázolt galamb hever az útszélen. A templomban sincsenek fejünk felett lángnyelvek, van viszont a szentélyben három csokor flamingóvirág. Ezek erős piros virágtányérjai lángnyelvekre hasonlítanak, s piros palástot visel a pap. Szélzúgás sincs, kint se, bent se, a nyelvekből egyedül a magyart használjuk a hozsannán és az alleluján kívül. Még a prédikáció is inkább a víz jelképével él, mely minden élőt saját identitásában erősít meg. A körtefából jól termő körtefa lesz, az almafából jól termő almafa. Így dolgozik a Szentlélek azokban, akik hagyják.
Ebben maradunk a május utolsó napján szemergő és aranyat érő esős napon. Lent agapét tartunk jó és közvetlen hangulatban enyhén kamara jelleggel. Felérve keresztelés utáni elutazásra várakozók álldogálnak. Kérdik, honnan jövünk. Mondjuk kötetlen beszélgetésről – agapéról. Dicsérik templomunk egyszerűségét, mely református szívükhöz közel áll. Említem, lányunk esküvője is itt esett, s a képeket nézegetők is felvetették, nocsak: református templomban esküdtek?
Hát nincs cifraságokhoz kötve a katolicizmus – mondom, majd Isten áldását kérve távoztunk eme ökumenikus közjáték után.

Még röviden elgondolkodom, hogy mi lett pünkösddel.
Semmi.
A víz most is éltet, ha hagyjuk.
Ha nem hagyjuk, nem ő tehet róla.

Blanka unoka két éves. Délben illő módon megköszöntöttük.
Most esteledik, a szülők misére indultak, a gyerekek a videomese előtt üldögélnek.
A Mauglit tanulmányozzák.
Mondom Ágostonnak: Már háromszor láttam két nap alatt az elefántok felvonulását.
Ágoston rám néz, és azt mondja: Én négyszer.
Te győztél – válaszolom neki.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr295168460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása