Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.08.11. 07:42 emmausz

Emberi sors(ok)

„Légkondi ellenére fárasztó volt levezetni a Balatonig” – írja blogjában Deske (68). A mi kocsinkban nincs légkondi – írom én (64). Deske sovány és sportos, én soványtalan és sportatlan vagyok.
Sz.M. festőművész (65) ma arról számol be, hogy unokái körében elfogyasztotta „ünnepi (diétás)tortáját”.
Bikfic pedig ezt írja: „egyáltalán nem szeretek egyedül lenni, egyedül lakni”.
Őket szoktam olvasni rendszeresen, s mindhárman belőlem is szólnak ma.
Mert
– a mitsubishi-be pótlólag elég nehézkes utólag légkondit tetetni,  és ha a sportos és sovány embernek (68) fárasztó így vezetni, akkor nekem (64) kövér és tunya embernek légkondi nélkül ugyancsak lehet fárasztó.
– a koleszterinmentes kajálást komolyan kell vennem, a szeszektől és a tejféléktől is tartózkodnom kell, (a marha erős ultraibolya sugárzástól nemkülönben)…
– mint távmunkás zömmel egyedül vagyok, legalábbis napközben. Legalábbis ezen a héten, legalábbis hétköznapokon.
Olykor ugyan még keresem a helyemet, máskor meg összetorlódnak az elintézendők.
Egyszer QQ-nak megírtam, hogy nem túlságosan izgalmas program nyáron várni, hogy vége legyen a kánikulagyanús időjárásnak, télen meg az őrült havazásnak (mert akkor meg nem lehet nyári gumikkal közlekedni).
Az életet nem kibírni, hanem élvezni kell(ene).
Mint Gab kolleginája emlegette egykor: Gyorgyovic kartárs, cukor az élet, csak tudni kell szopogatni.
Nekem úgy látszik, nyelési nehézségeim vannak.
Mindenesetre kortársaim blogjait továbbra is szopogatom, mert szolidarítok velük, és mert tapasztalom, hogy mások kerítése sincs kolbászból, harmadrészt, mert némileg hasonló a sorsunk, minden különbözőség ellenére, s mert némi vigaszt nyújt, hogy problémáim nem egyedülállóak, hanem mindenkinek saját emberi sorsa. (Szugyba csilovéka). 
S ha már oroszok. Minden történelmi okokból fakadó negatív érzéseim ellenére szívből sajnálom a Moszkvában fuldokló és pörkölődő milliókat a rájuk mért szenvedés miatt. (Erdőtüzek, 40 fokos hőséggel.)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr585169013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása