Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2011.03.17. 11:57 emmausz

Ahogy én látom

Ha valaki Franciaországba téved, elkészülhet rá, hogy egy csomó figyelmes, barátságos és vidám emberrel fog találkozni. Mi legalábbis ezt tapasztaltuk. A Bonjour Monsieur mellé társul egy kis mosoly is.
Itt van pl. Léon apó. Legalább nyolcvan.
Évától tudom, hogy pl. inkontinenciális panaszokkal él. De ez nem látszik rajta.
Jobbkezes lehet, legalábbis jobb kezén lyukas a szvettere, jobb lábas posztópapucsának az orra lyukas. A bal oldali nem, szvettere könyöke sem.

Nos, Léon bácsinak nincs foga, (fogsora se?), egyik fia néhány évvel ezelőtt öngyilkos lett.
Léon bácsi bejön. Fogatlan szájával mindenkire rámosolyog, bemutatkozik: Enchanté-val viszonozza a mi bemutatkozásunkat. Közvetlenül társalog, s szívesen elfogad egy kávét, majd távozik.
Sem előbb, sem később, mint az helyénvaló volna.
A kórházban Évának fiatal lány látogatója érkezik; egyházi közösségük tagja, aki a városban tanul, és meglátogatja a mamát és az újszülött Flórácskát. Öt perc múlva távozik.
Éva elmeséli, hogy kisgyerek korában rák támadta meg ezt a vidám teremtést. Életben maradt.
Kisvártatva meg egy nő érkezik, aki egy falucskában lakik Éváékkal, egyébként a kórház gyermek osztályának éjszakás nővérkéje. Szintén vidám - a madám. Hozza magával négy gyermekét, és Flórának egy bébi termoszt ajándékba; a gyerekeknek pedig vagy ötven gömbnyalókát. Mindegyik gyerek választ egyet, így viszonylag csend keletkezik, s jó lehetőség adódik a könnyed csevegésre. A madame kézbe kapja a pici újszülöttet, és megjegyzi, hogy „így készen” szívesen elvinné magával.
Mindenki mosolyog kedves megjegyzésén.
A kisiskolások kísérői rámosolyognak egymásra, az iskolabusz sofőrje, egy idős bácsika, a szállított kompániára érkezéskor is és búcsúzáskor is.  
Az emberek egyébként az utcán is kedvesen üdvözlik egymást.
Persze kicsi a település.
Ha nem akarják, akkor is ismerik egymást.
Halkan megjegyzem: ez az idei (azaz 2011.) posztom.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr675169294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása