Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.04.14. 16:58 emmausz

Pörgős nap

Két témám van. A mai nap történései és egy eszmefuttatás.
Mivel három szóban felvázoltam az eszmefuttatást, ráérek holnap megírni.
Legyen akkor témám a mai nap történései.
Reggel olvasó-reggeli-mise. Utána agapé. Nem mi rendeztük.
Hazajövet Mária rádió bekapcs, mert hogy fél tíztől kettős interjú helyi templomunkról, utána a féltizenegyes szentmise élő közvetítése. (Mindez utólag is meghallgatható a rádió archívuma jóvoltából.) Én Leventével sétálni indultam, hogy a felnőttek dolgozhassanak az új lakásban (kicuccolás). Tücsi ebédet főzött. Lent Kati meglátott, mondta, hogy Robi is jön, de csak, ha végzett s letelt a BNV kiállításon a műszakja. Immár ketten vigyázunk Leventére. Mégis hasra esik a flaszteren. Bömbi, kis lila nyom a bal arcán. (A jobbot tegnap sértette fel egy lecsapható székkel, Dóri esküvőjén.) Feljöttünk a sétából. Mondom Tücsinek, ha ezzel a gyerekkel most orvoshoz mennének, szóba jönne állami gondozásba vétele, a szegényke fejsérülései miatt. Á, dehogy! – így Tücsi. Ez a járástanulás természetes velejárója.
Cseng a telefon.
Csia öcsém és többen (két kocsi utasai) Szentendrére tartanak.  Csatlakozom-e hozzájuk, vagy utána felugorhatnának-e? Mondom, gyerekvigyázás, Kati, főzés, maradok, ugorjanak.
Ők el Szentendrére, én az üzletközpontba, mivel készleteink fogyóban, s annál kínosabb sincs, amikor minden jó volna, de valami hiányzik: egy fogpiszkáló vagy belga sör – akármi.
Elugrok hát, majd vissza megrakodva.
Fiatalok haza, mert Tücsi készre jelenti az ebédet.
Asztalhoz, ebédhez.
A levessel kész vagyunk, a másodikkal már nem.
Csengetnek.
Szentendre közel esik hozzánk, s százszor látták már.
A vendégek ki a lakás erkélyére, hogy csak ebédeljünk. Elég viccesen festettek ebben a helyzetben. Mondom: évek óta nem vagyok éhes, csak rátöltök időnként. Csakugyan mindenkit beinvitáltam a nappaliba, s teliraktuk ezzel-azzal. Hangulatos beszélgetés vette kezdetét, s huzamos. Kérdezem, mit kínálhatok ajándékba Csiának? Ildi segít. Márai Füveskönyve lenne a megfelelő ajándék. Örülök neki, mert megvan. Megtoldom a Márai Négy évszakkal, s Connie-nak egy Alföldi porcelánbögrét küldök csókolódzó galambokkal. Népművészeti ihletésű darab.
Délután háromkor felpattannak a rokonok, Robi pedig megérkezik.
Bemutatkozás, búcsúzás, turnusváltás.
Befejezem az ebédet. Kati és Robi is.
Beszélgetünk.
Mica a jó időt ki akarja használni a költözködés folytatására. Szétszereli nagy íróasztalát, s engem megkér a babaágy szétcsavarására. Kocsiba vágja. Robival felpakolnak egy fordulót.
A többit egyedül rántja át Mica az új kéglibe. Azért teszi ezt, mert ha ott alszik a gyerek, akkor az estét jól ki tudják használni: helyben sokfélét rendezgethetnek az új lakásban.
Summa summarum ma már ott töltik az éjszakát.
Megértem.
Most mindjárt öt óra. Katiék elmentek, Micáék is át egy kanyarral az új helyre.
 Tücsi kérdezte, hogy le akarok-e menni vele Leventét sétáltatni, hogy Elvira Micának segíthessen. Mondom, nem akarok.
Egymagamban üldögélve írom ezt a posztot, és abbahagyom, noha nincs még vége a napnak, csak az írásnak.
Megyek bevenni az esti gyógyszereimet.          

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr175222422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása