Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.08.01. 15:20 emmausz

Meleg a helyzet

1. Legalább hároméves adatokat találtam az EU-tagországok átlagos nyugdíjáról. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1687224665032&set=a.1535616554924.2070055.1370146006&type=1&theater
Tanulságos végignézni az adatokat. Kicsit megvilágosodnak az összefüggések: egy-egy ország politikai és pénzügyi helyzetét segítik megérteni. Nem kommentálom a rajzos ábrát tartalmilag.
Ahány ház, annyi baj legyen – mondaná papjancsi, a poénlövő.
2. Magam törekedem rá, hogy közelítsem az egy ökolábnyomnyi fogyasztást. Messze nem így van, és még akkor se lenne így, ha súlyom felére fogynék.
De hát úton vagyunk (én pl. az előszoba és a lakás másik sarkában lévő dolgozóm között, és sorra kapcsolgatom le az égőket. Biztos vagyok benne, hogy a mosóautomata nem fél a sötéttől, a mosogatógép is eligazodik saját programján, ha süt, ha fúj, s akkor is, ha nem ég a lámpa. A nappalinak meg mindegy, hogy keveri-e benne a levegőt a ventilátor vagy sem, ha senki sem tartózkodik benne. Most, hogy leeresztett redőnnyel védekezem az erős UV-sugárzástól, a szoba egyelőre elviselhető klímájú. Elég, ha egy kisebb teljesítményű propeller forog. Később majd meglátjuk. Ugyanis
Európa mostanság megkapta Afrikától felesleges forró levegőjét. Óhatatlanul az jut eszembe, hogy az onnan menekülők részére milyen kedves gesztus, utánuk küldeni az otthon megszokott meleget. A meteo szerint Franciaország felől felénk kunkorodik a sivatag hozadéka, és el is végzi banán- és fügeaszaló munkáját.
Sokféle lehetőséggel élünk itt, Bp-en.
A Dagály és a Palatinus strandok csúcsra járnak. (Éva szerint a Pala kenterbe veri a Dagályt. Árban egyformák.)
A forgalmasabb utakon locsolják a síneket és a flasztert, a polgárok pedig félliteres palack vizet kapnak szükségleteik szerint – ingyen. Mint a kommunizmusban.
A forgalmasabb utakra párakapukat állítottak, melyek hűvös vízpermettel köszöntik az alattuk áthaladókat. Van ebben valami élvezetes. Ingyenes szórakozás, mint valaha gyermeknapon a Vidámpark.
Itthon ma már légkondicionálóval ijesztgetem a kánikulát. Még nincs bekapcsolva, de ha akarom, bármikor élhetek vele. Ez idegileg segít feldolgozni a hőséget. Ugyanaz a hatása, mint a Balaton melletti sétálásnak. Szakad rám a forróság, de nem izgat. Ha akarom, belevetem magamat a habok közé, és vége a megpróbáltatásnak.  
3. Ökolábnyomom zsugorítása céljából a nagy nyár végi leértékelésben vettünk egy pár akciós szandált, mert a régi talpa széttörött ott, ahol a kuplungpedáltól még el nem kopott. Gondolni kell a jövőre is. Ezért aztán elrakom az igazi, Bangladesben készült, sérült talpú jószágot, mert az új kínai. Ez is igazi bőr felsővel rendelkezik, de a talpa műanyag. Ismerem ezt a fajta műanyagot. Egészen addig szolgál, ameddig ketté nem törik. Jobb, ha megőrzöm a régit is, mert hátha az új egyszerre törik ketté a talpamon keresztirányban. Volt már rá precedens.
Még megjegyzem, hogy úgy kell annak (nekem), aki olyan gazdag, hogy olcsó terméket vásárol.
Ha angol volnék, alkalmasint az ő észjárásuk szerint jártam volna el, és egy drága pacskert vettem volna, mert az ő közmondásuk csakugyan ez: Nem vagyok olyan gazdag, hogy olcsón vásároljak.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr835438471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása