Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.09.19. 10:41 emmausz

Mi ez?

Mű a gépem mappájának? Hiszen most nincs íróasztalfiók, ahova meg nem jelenő dolgaikat rakták a grafománok. 
Kézirat? – semmiképpen se.
Gépirat. Ilyen szó tán nincs is, mégis létezik, hiszen virtuális világunk memóriájába lehetséges írni, gondolatokat, képeket, zenéket elhelyezni, könyvtárnyi könyvet előbányászni olvasásra, és saját alkotást őriztetni vele. Ez utóbbinak látszik Mesterem előtti legmélyebb elismerésem megnyilvánulása, amely kezd összeérni egységes valamivé.
Nem tudom meghatározni műfaját, mert nincs olyan neki. Szabad asszociációk egy-egy témára, az nem műfaj, csak létező forma. Létező, mert ilyennek formáltam. Amikor időm engedi, és nem alszom, vagy nem foglalkozom éppen megbízás alapján mással, nem is fejtek keresztrejtvényt, s elég fitt vagyok ahhoz, hogy elmélyüljek és összeszedetten képes legyek egy témára figyelni, akkor szedem elő ezt a gondolatgyűjteményt. Miről is? Egyszer már megpendítettem: A hegyi beszéd minden verséről írok annyit, amennyit pillanatnyi ihletem sugall. Annyit, amennyi véleményem kellő fegyelmezés után a témáról adódik. Ehhez csend kell, néhány könyv, információk, hogy nagy szamárságokat ne rögzítsek a gépen.
Végül is tartozom ezzel a vallomással annak, akinek a sorsában részt szerettem volna venni egész életemben, s valamiképpen ez meg is történt, olykor előttem is rejtett módon. Mindent összevéve megpróbáltam jól-rosszul azok mellett az elvek mentén élni, amelyek összhangban állnak azzal, amit Krisztus hatalommal tanított, s nem úgy, mint az írástudók.
Azért választottam a hegyi beszédet, mert nem kommentálhatom az egész evangéliumot. Túl hosszú volna.
Azért választottam, mert ha van krisztusi tanítás, amelyre fel lehet fűzni az emberiség életét, bizonyára ez az egyszerre vagy több alkalommal elmondott igazságok egybeszerkesztett anyaga. Ha egyszer publikus lesz, az olvasó meglátja: nem bírom ki, hogy kizárólag csak azzal a verssel foglalkozzam, amelyet éppen kifejteni kívánok. Hiszen minden mindennel összefügg. Ugrálok az Írásokban előre-hátra, és más szentírási helyekkel is alátámasztom azt, amiről éppen szó van.
Ma hajnaltól egy könyv korrektúráján dolgoztam, reggeli, mise, egy kis elbóbiskolás, egy rejtvény megfejtése, s most újra korrektúrázás.
Ha időm engedi, még ma is dolgozom gépiratomon. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr355523376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása