Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2014.06.15. 07:03 emmausz

Terv – tény

A kettő alig-alig került fedésbe, amikor akkora fontosságot tulajdonítottak a tervezésnek a vállalatgazdaságban, a népgazdaságban. Ez a kép villant be, amikor arról gondolkoztam, hogy az unokák érkezése mikéntjének a változásait felsoroljam.
Terv: Opel levizsgázik, lányunk-vejünk feljön a 3 gyerekkel. Hoznak bőven gyümölcsöt is, hiszen többféle most érik a kertben, és a kocsiban bőven van hely. A hétvégét itt töltik, majd ők a kicsi lánnyal haza, a két nagyobb egy hétig itt marad velünk.  
Tervmódosulások:
1. Minden, mint az előbb, de nem maradnak itt, csak leteszik a két nagyot, kicsit szusszannak, és még aznap hazamennek a kicsivel.
2. Az Opel nem tud levizsgázni pénteken, ezért a kis piros autóval jönnek. Ebbe nem fér lányunk a kicsivel, tehát csak vejünk jön a két nagyobbal. Leteszi őket és hazatér.
3. A kis piros autó egyetlen okmányát se találják. Lehet, hogy öccse kivitte Londonba. Marad a vonatozás. Csomagok redukáltatnak, gyümölcs nem fér, a Wiener Walzerrel jönnek Győrtől.    
4. Nem kaptak helyjegyet a WW-re, egy később induló gyorsvonattal indultak útnak, félórával később érkeznek. Menjek ki eléjük a Kelenföldi pu.-hoz, hogy vejem visszaindulhasson csaknem azonnal Győrbe.
5. Rendben. Megtankolok és indulok bőven időt hagyva az eredményes találkozáshoz.
6. Tankolok. Hosszú kocsisor araszol az alsórakpart felé. Ennek a fele se tréfa. Ha közéjük keveredek, ki tudja, mikor érek Kelenföldre. Egy sáv van, amin a forgalom vagy halad, vagy nem. Gyanút fogok. Inkább a Fő utca felé veszem az irányt. Ha bármi van, több változat szerint közlekedhetek.
7. Több változat van. Egy: gyalog folytatom az utamat, mert le van zárva a Lánchíd utca. Kettő: Átmegyek Pestre, s valahogyan visszatalálok valahol Budára, merthogy ott van dolgom. Három: Az alagúton át a BAH-csomópontot célzom meg, de balra kanyarodva átmegyek a Gellérthegyen, s az Erzsébet-hídtól folytatom az utat. Ezt választom, mert a jobbra haladó sor a balatoni út felé alig mozdul.
8. Helyesen döntöttem. Végre megtapasztalom, milyen kellemes érzés, amikor egy autót csak vezetni kell, csak irányítani, hogy hadd szaladjon célja felé. Ez történt. Nem sok időm maradt a befutáshoz, de éppen elég. Mire telefonáltak a megérkezők, hogy hol várom őket, már meg is találtak. Én átvettem a két unokát, vejem pedig visszament a következő vonattal.  
Tény: Itt a két nagyobb unoka, Á. negyedikes lesz a piaristáknál, húga már „jogilag” elsős ugyanott.
Lábjegyzet a Lev 20-hoz. A kultikus vétségek elkövetőit ki kell irtani. Ki ezek? Akik utódaikat Molochnak áldozzák, vagy ezt másoknak megengedik, akik halottat idéznek, jósolnak, varázsolnak. Majd a régiek szokása szerint megismétli a fejezet az előzőekben felsorolt erkölcsi vétségeket, amelyeket szintén megkövezéssel kiirtással kell megtorolni. Nyilvános kivégzés illeti az édes- vagy mostohanővérrel tisztátalanságot elkövetőket. De halállal lakol az is, aki nővel hál havi vérzése idején. Ha pedig testvére feleségét nőül veszi, meg kell halniuk. Közöm. 1. A fejezet egyértelművé teszi, hogy a bűntársak mindegyikét ki kell irtani. Ehhez képest rendre a nőket áldozzák fel a párban elkövetett bűnökért. Mindmáig. Ez aztán a kettős mérce. 2. Az újszövetségi Heródes Antipász feleségül vette fivére asszonyát. Ennek tarthatatlan voltára hívta fel figyelmét Keresztelő Szent János, aki ezért a próféták sorsára jutott. Igazsága melletti kitartása miatt életével fizetett. A csámpás gondolkozású Heródestől Salome táncáért kérte és kapta János fejét egy tálcán. Heródes döntése azért hamis, mert megesküdött rá, bármit kérhet táncáért a lány, és ahelyett, hogy felelőtlen ígéretét visszavonta volna, János életét vette el. (Az ószövetségi törvények értelmében Antipasznak Heródiással együtt meg kellett volna halniuk. Nemde?)               

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr706303186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása