Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2014.08.15. 10:51 emmausz

Elkényelmesedtem?

Igen. El. Mondom Tücsinek: Legalább egy éve le akarom mondani az Auchan-kártyámat, mert nincs értelme fenntartani. A bank rendesen vonja a kezelési költséget, nekem nincs szükségem még átmenetileg se hitelre. De valami visszatart attól, hogy odamenjek az ügyintézőhöz és éljek egy hónapos felmondási lehetőségemmel. Valahogyan nem érdekel a pénz, még a kisebb ráfizetés se, minthogy az se, hogy csütörtökön valamivel olcsóbb minden, ami a többi napokon drágább volt. Vagy eleve csak egy képzett és feltornászott árból kapom az engedményt?
Nem érdekel. Az engedmény se, és a mesterségesen fenntartott áranarchia se. Talán azért nem, mert nincs kompetenciám a megváltoztatására. Nagy kérdés az, hogy minek mekkora az értéke. Jó lenne mindenért annyit fizetni, amibe kerül. Nem ezt tapasztalom a világon se itt, se Nyugaton.
Más. Az olvasószemüvegem kerete megunta a folyamatos nyúzást, s elpattant. Cserélni kellene, de még várat magára az akció. Jó széles a lencse, így befőttes gumival szorítottam össze a keretet és a lencse szélét. Semmiben nem zavar, de ronda és slampos. Eddig azért nem mentem az optikushoz, mert hőség volt, tegnap meg azért, mert esett az eső. Úgy kell rábeszélni magamat a mozdulásokra, noha nem fog fájni a csere, kibírom anyagilag is.
Óhatatlanul a Zorán-szám szövege jut eszembe: langyos a sör, de nekünk így is jó.
Ígérem: a jövő héten megejtem az ókula cseréjét.
Ma reggel megláttam egy napok óta beváltásra váró vényt. Már kifizettem a gyógyszert, már meghozatták, de sok van belőle itthon. Kikészítettem a papírt, ma elhozom. Ahol ki kell váltanom, a szokásosnál magasabb összeget hoztak össze a negyedévi adagok összeállításakor. A korábbiakhoz képest kb. 25% az emelkedés. Nem tudom, hogy az árak feltornászása helyi kezdeményezés, vagy általában emelték a pirulák árát. Mindenesetre fiam EP-kártyájára vitettem az összeget. Ő majd levonhatja a gyógyszervásárlások évi összege 20%-át a szja-jából jövőre. További jó hírem is van. A patika vásárlói kártyát készít nekem, és néhány vacakból 5% engedményt ad. Ez a számlámon 250 ft volt. Talán érthető, hogy utálom az egész trükközős játékot, az árak mindenféle manipulálását, a nagyérdemű hülyének és kiskorúnak tekintését.
Hála Istennek, egyelőre győzöm humorosan felfogni a dolgokat, és megadni a „császároknak”, ami a császároké.
Összefoglaló az MTörv 18-hoz. Ez a rész szól a papok, leviták járandóságáról Tiltja a bálványok szertartásait: gyermekek tűzben való elégetését, jövendölést, varázslást, csillagjóslást, boszorkányságot, bűbájosságot, szellemidézést. Parancsolja az Úr iránti hűséget.  Próféta mindaz, aki Isten nevében beszél.  Az Úr szócsövének szavait ennek megfelelően kell fogadni. A hamis próféta jövendölése nem teljesül. Ez a vízválasztó. Figyelmeztetés: Jaj annak a prófétának, aki olyan szót hirdet, amelynek a hirdetésével nem bíztam meg – mondja az Úr Közöm. Tegnapi hír. Elfogtak egy arab kiskorút, akire bombát szereltek. A kiképző azt mondta neki, nyugodt lehet, ez a bomba csak kifelé robban. Ugye, jogos a felháborodásom. Engem irritálnak a horoszkópok is.
„Áldott, aki az Úr nevében jön” – mondjuk minden misén (Benedictus). De áldatlan, sőt bűnös minden önjelölt próféta, minden álságos szótekerő, s talán az is, aki mások idejét szükségtelenül rabolja. Itt sürgősen abba is hagyom a posztot.               

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr336606017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása