Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.01.10. 11:39 emmausz

Hogyan tovább?

Je suis Charlie ou je ne suis pas Charlie (utoljára).
Ha van bokázó sorzárlat a táncban, és van nyitó természeti kép a versekben-népdalokban, akkor van helyzetjelentés a természeti viszonyokról a blogokban is. Ha tegnap ónos esőtől nem lehetett kilátni a szélvédőn, ma az eső ver mindent, amit a szabadban talál. Ha tegnap 0 fok volt, ma reggel 8, de koradélután 17 fokra is felszökhet.
A napokban két ember elintézett 12-t, 70 000 üldöző elintézte őket, meg mást is, aki négy túszt megölt, s akinek a társa szökésben van. Állásfoglalásokkal van tele a sajtó, az internet, a lapok. a világ két táborra szakadt. 
Van, aki vallja: Je suis Charlie, méghozzá hatalmas tömeg és van, aki nem. Én se vagyok Charlie, mint ezt tisztáztam a napokban, már akkor, amikor először megláttam a hatásos reklámszöveget. Azonnal elhatárolódtam tőle. Tegnapi hír: a francia gúnylap legújabb számát 20-szor annyian vették meg, mint a korábbiakat. Megtudtam, ami eddig is világos volt:
"Európa három pillérre épül: a görög-rómaira, a judeo-keresztényre és a modernitásra. Ez a három örökség formálta Európát. Ha elfelejti a judeo-keresztény örökségét, elveszíti a lelkét." (Henri Boulad-t idézi a talita.hu). Vannak ráutaló jelek. A magam részéről nem vagyok Charlie, nem is akarok az lenni, noha ijesztően magas azoknak a száma, akik fújják a magukét: Je suis Charlie. Lelkük rajta. Gondolkozzanak el, hogy ezúttal vajon a többség megy-e jó irányban a sztrádán, avagy megvezette őket a reklám. Hála Istennek, a nekem fontos személyek zöme elhatárolódik a francia élclap hangvételétől, a szabadosság abszolutizálásától, a sajtó mindeneken kívül- és felülálló voltáról. Ez egyszerűen nem védhető álláspont. A témát a magam részéről pedig befejezettnek tekintem.
Bagdy Emőkével értek egyet, aki a szeretet gyakorlását, az emberi jó kapcsolatokat ajánlja figyelmünk középpontjába, valamint izmosított, edzett célokat, jó reménységet és készenlétet az aktivitásra. Ez a három segít hozzá leginkább ahhoz, hogy ne legyen "füstbe ment terv" és üres ábrándozás a jövőnk tudatos építése. Van hát mit tenni.
Összefoglaló a 2Kir 11-hez. Achaszja anyja, Atalja kiirtotta a királyi családot. Húga, bátyja fiát, Joást hat éven át titkon a templomban tartotta. Hat év elteltével Jehodaja megszervezte Joás királlyá való felkenését. Atalja tudomást szerezve róla árulást kiáltott. Atalját kivezették a templomból, majd a palotában karddal megölték az uralkodónőt. Közöm. Atalja alighanem nyerő pozícióból induló, ám nem kívánt perszóna volt. Ideig-óráig a zsarnokok nagy vérengzések, terror által fenn tudják tartani hatalmukat, végül is rajtavesztenek. Még sok zsarnokkal fogunk találkozni, mígnem elérkezik a Megváltó, akinek Dávid házából kell születnie, s aki nem a hatalom szeretetét gyakorolja majd, hogy Bródy János megfogalmazásával éljek, hanem a szeretet hatalmát ülteti el, lehetővé téve-megteremtve Isten országának a kibontakozását.         


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr577058467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása