Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.03.31. 09:31 emmausz

III. 31. Vettem egy zacskó export-kekszport

A számítógép, bár nem számítottam rá, kijelezte, hogy ma március 31. van. Nekem a dátum láttán az egyszer már megidézett főiskolai tanárom habitusa jelent meg. Olyan bőbeszédű volt, hogy saját maga megfegyelmeztetése céljából megbízott egy diákot, meghatározott ütemben figyelmeztesse az idő múlására, hogy haladjon is a német nyelv tanításával. Tanár úr, az első tíz letelt. Ezután kezdett el arról beszélni, hogy milyen szörnyű, hogy ilyen gyorsan telik az idő.
Bizony, bizony, ránézve a monitorra nekem az jutott eszembe, hogy az évből az első negyed letelt. És kezdhetnék sopánkodni az idő múlásáról, mint egykori tanárom. Eheu fugaces labuntur anni! (Ugye Horatius.)   
Reggel mindent hoztam, csak zsemlét nem. Még kekszport is. Blanka unokát vadítottam vele: Hoztam nektek sütihez „export kekszport”. Mire ő: Nagypapa, menj vissza az elsőbe, mert nem tudsz olvasni: Ide az van írva, hogy háztartási kekszpor. Mondom neki: de hát eredetileg exportra készült, csak visszamaradt. Ezt már nem is értette. Az „exportból visszamaradt” retro szó, mint pl. a kokom-lista. Csakhogy az exportból visszamaradt szocialista termék arra utalt, hogy olyan ellenőrzött jó minőség, hogy nyugati exportra szánták, csak a kiküldendő mennyiségnél többet sikerült termelni. Így hát visszamaradt. A kokom-listán meg ugye azok a dolgok szerepeltek, amelyek fejlett technológiával készültek, és amelyeket nekünk nem adtak el a nyugatiak.
Mivel az idő nem igazán kegyes hozzánk, a hét végén magunkkal hozott unokák egyelőre a lakásban vesztegelve töltik az időt. Tegnap esett, ma hideg lett. Azért majd kidugjuk az orrunkat. Ágostonnak szemlátomást nincsenek meg a kilométerei. Eddig csak Blansi kedvére tettünk, amikor lekószáltunk a Dunához. Úgy látszik megunhatatlan. Igazából engem is vonz. Mert messzire ellátni, mert a természet mutatja meg egy darabkáját, mert sok a fa, mert jó a levegő, mert hangulata van, amikor nagyobb népesség érzi jó magát, miként mi is. Mert szem- és idegnyugtató.
  Összefoglaló a Neh 6-hoz. Nehemiás politikai ellenfelei tovább se férnek a bőrükbe. Ötször üzen neki Szanballat, hogy találkozzon vele egy helyen, ahol végeznének vele. N. ötször hivatkozik arra, hogy épít, nem ér rá elmenni sehová. Akkor a templomban való éjszakázásra akarja Tóbiás sugallatára egy hamis próféta rábírni, hogy így vétkezzen, s ezért meghurcolhassák. Leveleket is küldözgettek neki, hogy megfélemlítsék. Végül 28 hónap elteltével állt a város fala. Tudatosodott ellenfeleiben, hogy Isten műve valósult meg. Közöm. A politikai manipulációk máig változatlanok. Az ellenzék alig várja, hogy beleköthessen az uralmon levő rezsimbe. Sajtóhírekkel, rágalmakkal, kitalációkkal, ún. kegyes vagy kegyetlen „csúsztatásokkal”, hamis vagy egyoldalú statisztikákkal, rémhírterjesztéssel, provokációkkal, gerjesztett, fizetett tüntetésekkel, s ha kell, ismeretlen fegyveresek bevetésével.
Nagy önmérsékletre, józanságra, gondos mérlegelésre, okosságra van szükségük azoknak, akik igaz ügyet szolgálnak. Jézus mondja: „Úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé. Legyetek okosak, mint a kígyók, és egyszerűek, mint a galambok.” (Mt 10,16) Korábban is, Jézus korában is így volt ez, és ma sincs másképpen. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr477322514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása