Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.06.21. 09:43 emmausz

Magától

Tegnap meccsnézések előtt a Pax tévére szörföztem. Hátha. És tényleg. Egy Deák nevű ev. lelkipásztor interjúvolt két fickót, egy baptistát és egy katolikust. Utóbbi ismert tévés, rádiós személyiség, Süveges Gergő.  Faggatásra elmondták, hogy közösségfejlesztéssel foglalkoznak. Míg ennek a módján gondolkoztak, ráakadtak egy német kutatási anyagra, amely éppen a kiscsoportokat, gyülekezeteket szondázta világszerte, és a 70 000-es mintából próbált attribútumokat találni, kapaszkodókat ahhoz, hogy milyen összetevők mentén változhat, fejlődhet egy közösség. A szerző holisztikus egységnek jellemzi a kisközösségeket, amelyekben a lélek, a szellem és a cselekedetek egymást erősítő összhangja figyelhető meg. A közösségeket nyolc jellemző alapján javasolja vizsgálni azzal a szándékkal, hogy a gyenge pontjain változtathassanak, a jóféle karizmáikat pedig szabadon megéljék. A könyv magyarul is hozzáférhető. (Christian Schwarz: Magától. Harmat kiadó 2015.)
Mivel saját közösségünk is váltás előtt áll, érdemes az ismérvek mentén a szükséges változtatásokat keresztülvinni, legalábbis azokat, amelyek általunk még megléphetők.
Volt egyszer a Regnumban egy tápászkodási kísérlet MOZDULJ! fedőnéven. Ha ma szerveznénk, ennek a könyvecskének az ajánlásai mentén javasolnám a fejlesztést.
Engem meggyőzött használhatóságáról, módszerének célra vezető voltáról.
***
Az angol-szlovák hóttunalmas mérkőzés értelemszerűen 0:0 lett. Átkapcsoltam a walesi-orosz meccsre. Ott bezzeg történt egy s más. Wales 3 gólt rúgott az oroszoknak. Végeredmény 3:0.
***
Tegnap telehold volt. Nagyon jó kamerámmal közepes minőségű képeket készítettem róla.
Ma az év leghosszabb nappala. Hajnali fél ötkor már meglehetősen világos volt. A nap is elég hamar pörkölni kezdte a környéket. Lesz ma forróság. Bár a locsolóautó megkíséreli a kánikula feltartóztatását. Eléggé szélmalomharc jellege van a dolognak.   
Ízelítő az Izajás 57. fejezetből:
Az igazak meg elvesznek, s nem veszi szívére senki. Eltűnnek a jámborok is, senki sem figyel föl rá. Igen, a gonoszság miatt elvétetik az igaz, hogy végül békére leljen. Megpihennek nyugvóhelyükön mind, akik az igaz úton járnak. Ti meg, boszorkányfiak ... csecsemőket áldoztok a völgyekben, és a sziklák hasadékaiban.

A próféta panasza a bálványimádás ellen
...Az ajtó és az ajtófélfa mögött helyezted el bálványaidat ... Szövetséget kötöttél azokkal, akiknek ágyát megszeretted. ...egészen a Seolig alázkodtál... hűtlenül elhagytál, hogy rólam megfeledkeztél, és nem gondoltál rám? ... Ha majd sírva könyörögsz, akkor mentsenek meg utálatos bálványaid! ...

Vigasztaló szózat
Ez fog hallatszani: Csináljatok utat, nyissatok utat, egyengessétek az ösvényt és távolítsatok el népem útjából minden akadályt.... Nem akarok én örökké perlekedni, és nem haragszom mindvégig. Mert akkor elepedne színem előtt a lélek, a lélek, amelyet én teremtettem. ... Meggyógyítom azért és megvigasztalom ... Békesség, ... de „nincs békéjük az istenteleneknek” – ezt mondja az én Istenem. Közöm. Az első felére egy jezsuita megfogalmazása illik: „az ártatlanok szenvedése a szeretet ára”. Elég obskúrus megközelítés ez, de magam se tudok jobbat nála.

A bálványimádás mindaz, amit abszolútnak tekintünk az Abszolúttal szemben. Lehet az egy divatos blúz is, amit „imádunk”. Isten vágya a béke, a szeretet, amit ingyen kínál mindenkinek.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr468827358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

flora/ro 2016.06.21. 11:36:45

Itt is meglesz talán a 18°!
Locsolással egyébként semmi gond!...
Napi több órán át tart...

emmausz 2016.06.21. 13:02:42

Itt viszont „nyár van, nyár! Röpke lepke száll virágra, s zümmög száz bogár”. Na igen, 21. nyári napforduló.
süti beállítások módosítása