Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.07.04. 13:17 emmausz

Két nap szünet

Mármint a foci EB-ban. Tegnap kialakult az elődöntő mezőnye. Tegnap két csapat győzött. A francia, mert 5-öt rúgott Izlandnak, és Izland, mert nem tört le tőle, hanem két gólt ő is bevarrt a franciáknak szíves tudomásul vétel miatt. Hogy vegyék észre, ők is a pályán vannak, tehetségesen játszanak. Óhatatlanul a poén jut az ember eszébe: Mit mond az egérke a macska szájában? Nem kell betojni!
***
A net egyre inkább elkényelmesít. Ha akarom, nézhetem rajta a meccseket, ha akarom, ragyogó zenéket hallgathatok rajta, ha akarom, megnézem bármi cégnek a nyitvatartási idejét, bármiféle árunak összehasonlítható árát, most meg azt, hogy utoljára három évre kaphatok jogosítványt, ha 70. születésnapom előtt kérem az újabbat.
***
Ma a vérfolyásos asszonyról szóló perikópa volt terítéken. A hited meggyógyított – mondja neki a Mester. A hit csakugyan gyógyít, de én hozzátenném: Ha Isten is úgy akarja. Hány haldokló nagybeteg nem hiszi, hogy meghalhat. Évike, értelmiségi jó nyolcvanas volt, Isten nyugosztalja, eléggé leromlott állapotában is tele volt reménnyel. Hányszor kérdezte: Mikor fog már helyrejönni a lábam? Ez a nő bízott a gyógyulásában, hitte, hogy felépül bajából, amely egyre inkább elhatalmasodott rajta. A hite szerint vissza kellett volna kapnia egészségét, hogy repüljön, mint a sasok.
Nem ez történt.     

Ízelítő a Jeremiás 4. f.-ből:
Ha vissza akarsz térni, Izrael – mondja az Úr –, hát visszatérhetsz hozzám. Távolítsd el utálatosságaidat színem elől, akkor nem kell futnod előlem. És ha újra így esküszöl: „Amint igaz, hogy él az Úr”, és megtartod esküdet hűségesen, igazsággal, becsülettel; akkor a nemzetek áldottnak mondják magukat benned, ...

Egy észak felől jövő ellenség betörése... Vonuljatok a megerősített városokba! ...mert veszedelmet hozok észak felől, rettenetes pusztulást. Az oroszlán fölkelt fekvőhelyéről; elindult útjára a nemzetek megrontója, ... Tisztítsd meg szíved a gonoszságtól, Jeruzsálem, hogy megszabadulj! ... Körülveszik Jeruzsálemet, mint a mezők őrei, mert hűtlenül elhagyott – mondja az Úr. .... Elpusztul az egész ország! ..., mert népem esztelen, és nem ismer engem... Arra a kiáltásra, hogy „Lovasok és nyilasok jönnek!”, elmenekül az egész ország... Igen, kiáltozást hallok, mintha vajúdó asszony kiáltozna, mintha az jajgatna, aki elsőszülöttét hozza a világra. Ez Sion Leányának hangja! Kiterjeszti kezét és így jajgat: „... Eleped a lelkem a gyilkosok miatt, akik körülvesznek. Közöm A baljós jelek nyomán keletkezett számtalan figyelmezetések egyike.” A bölcsesség kezdete az úrfélelem. Ez, de a kötött szövetség is a megigazulás vágyára, megtérésre indít. Lehet kapálózni is ellene, de a bűnök mindegyike magában hordja a büntetést. Nem is lehet másképp, mert ez a világ csak szeretetbe állítva működik helyesen.   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr148865724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása