Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.07.30. 11:02 emmausz

No comment, but...

Több hírportálon olvasható egy dánpszichológusnak tulajdonított gondolatsor, miszerint az öreg kontinensnek a szándékosan rászabadított szokatlan idegen indulatokkal kell szembenéznie. A dán pszichológusnő, Dr. Nicolai Sennels 2010-ben publikált anyagából magyarázatából szemezgetek: „Az iszlám világban a belházasság intézménye miatt génállományuk visszafordíthatatlan károknak lett kitéve! A pakisztáni számok például azt mutatják, hogy belterjesség 70%! Nagy-Britanniában a bevándorlók fele unokatesójával köt házasságot. Dániai viszonylatban a pakisztáni belházasságok aránya 40%-ot tesz ki. Szaúd-Arábia 67%; Jordánia és Kuvait 64%; Szudán 63%; Irak 60 %; Katar, Egyesült Arab Emírségek 54%.... A pakisztáni muszlim ihletésű belházasságok miatt annak a valószínűsége, hogy egy gyermek recesszív genetikai rendellenességekkel születik, 13x nagyobb, mint egy brit családban. Ugyanakkor, míg az Egyesült Királyságban a pakisztániak felelősek 3%-ban a genetikailag hibás születésekért, Pakisztánban 33% ez az arány... a széles körben elterjedt hagyományos első unokatestvérek házassága a muzulmánok között ártott a génállománynak. Mivel a muszlim vallásban tiltják a nem-muszlimok közötti házasságot, az megakadályozza, hogy friss genetikai anyag kerüljön a lakosság körébe. A génállomány genetikájának problémája a prófétáig megy vissza, aki az első unokatestvérével kötött házasságot 1400 évvel ezelőtt. Ennek elsöprő közvetlen és közvetett emberi és társadalmi következményei lehetnek. “ – nyilatkozta Dr. Sennels.
Ha Dr. Sennelsnek igaza van, akkor a paradigmaváltás a küszöbön áll.
Mivel sem pszichológus nem vagyok, sem vallástörténész, nincs módom mélységében értékelni a megállapításokat. Mindenesetre elgondolkoztató mozzanatok.  
Ízelítő a Jeremiás 26. f.-ből:
Jeremiás elítélése a templom elleni beszéde miatt

Jojakim... uralkodásának kezdetén ezt a szózatot intézte az Úr Jeremiáshoz...: Állj oda az Úr házának udvarába és hirdesd Júda városai lakóinak...:  Ezt mondja az Úr: Ha nem hallgattok rám, és nem jártok törvényeim szerint, amelyet elétek tártam, és nem figyeltek szolgáimnak, a prófétáknak szavára, akiket folyton-folyvást küldtem hozzátok, de ti soha nem hallgattatok rájuk: ezt a templomot Silóhoz teszem hasonlóvá, ezt a várost pedig átokká teszem a föld összes nemzete előtt. ..., a papok és a próféták megragadták és így szóltak: Halállal kell lakolnod! Miért jövendöltél az Úr nevében így... Jeremiás...: Tegyetek velem úgy, ahogy jónak és helyesnek látjátok. De tudjátok meg, hogy ha halálra adtok, ártatlan vér száll a fejetekre, erre a városra és lakóira, mert valóban az Úr küldött, hogy ezt mind elmondjam a fületek hallatára.” Ekkor a főemberek és az egész nép így szóltak a papokhoz és a prófétákhoz: „Nem szabad halálra ítélni ezt az embert, ... Achikám, Safán fia megoltalmazta Jeremiást. Így nem került a nép kezére és nem ölték meg. Közöm.
Vajon milyen idegrendszere lehetett Jeremiásnak? Tudta, hogy korábban prófétatársát megölték, mert igazat szólt.
Vajon milyen idegrendszere lehetett Péternek, a főtanács előtt állva, amikor így szólt: Ítéljétek meg magatok, helyes volna-e Isten előtt, hogy inkább rátok hallgassunk, mint az Istenre. Nem hallgathatunk arról, amit hallottunk. (Apcsel 4,19skk.)
Vajon milyen idegrendszere lehetett a 84 éves francia papnak, s milyen a tucatnál több szír vértanúnak? Az összes nemtelen úton kivégzett embertársunknak?
Vajon nekünk milyen idegrendszerünk van nekünk? 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr858923322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása