Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.10.05. 13:20 emmausz

Történések

A Nobel-díj-kiosztási időszakban arra gondoltam, hogy ha három fizikus az anyag szerkezetének vizsgálata során talált apróságokért Nobel-díjat kapott, akkor a Teremtő Isten, aki a világot a maga komplex és mindmáig feltáratlan valóságában létrehívta és létben tartja, hány milliárd Nobel-díjra volna méltó?
Majd arra, hogy ha az emberben a férfi és nő egymáshoz való kölcsönös vonzódása olyan kipusztíthatatlanul erős és megrendítő a biokémiai történések vezérlése folytán, mint amilyen, miféle kapocs lehet az, ami Istent és az embert összeköti, hiszen János evangélista úgy aposztrofálja a Teremtőt, hogy az Isten Szeretet; Ő maga a szeretet. Ép ésszel felmérhető ennek a mértéke?
Nyilván nem.
***
Tegnap elbátorkodtam a kerületi kormányablakhoz, hogy megtudakoljam, elkészült-e már az új gkvez.-i igazolványom, amit augusztus 24-én igényeltem. Nos, elkészült. Átvettem. A régit leadtam. Az ideiglenes papírja még működne 23.-ig, de nem kérték vissza. Augusztus 24-én viszont, amikor megkaptam az ideiglenest, nem vették el a régit. Hogy miért? Nem tudom. Most elvették, noha lejárt 20-án, így visszaélni nem lehet vele. Hogy miért? Szintén nem tudom. Dossziémban a papíranyaghoz volt tűzve egy tértivevényesnek szánt boríték. Abból került elő az igazolványom. Hogy miért nem küldték ki postán, szintén nem tudom.
***
Mezei poloska invázió van idén. Felmásznak, bemásznak mindenhová, ahol egyáltalán elférnek. A legnehezebben a szúnyogháló és az ablak közti részből lehet őket kipiszkálni. Mivel tegnap óta ott szambázik egy példány, megsajnáltam a büdös bogarat. Inkább fagyjon meg odakint télen, mint hogy a lassú kiszáradásáig itt mászkáljon. A bukón lévő ablakból egy ócska csipketerítővel sikerült épségben lehalásznom. Onnan tudom, hogy így van, mert az erkélyen kiráztam. Onnan startolva szárnyra kapott, és elzúgott délnek. Saját tevés-vevésemről Gárdonyi öreg tekintetese jutott eszembe, aki a fővárosba költözve, szobája párkányát feszegette, hogy a méhecskék megtelepedhessenek alatta, és hogy őt valami emlékeztesse az ott hagyott kertes házra.
Tettét felfedezték.
Nem volt szerencséje.
***
1992-ben Budapesten koncertezett az Emerson, Lake and Palmer banda. Az emlékezetes tévéfelvételt sokáig vissza-visszanéztük videón. Tegnap felfedeztem, hogy megjelent a youtube-on is. Íme, egy kis élvezet azoknak, akiknek már elég hosszú a szakálluk (azaz már elég idősek), hogy emlékezzenek a furcsa csemegére. https://www.youtube.com/watch?v=EjBRqqeHLG4          
Ízelítő az Ezekiel 29. f.-ből:
Egyiptom ellen
... Emberfia, fordulj a fáraó, Egyiptom királya felé, és jövendölj ellene és egész Egyiptom ellen! ... Te nagy krokodil, aki a Nílus ágai közt fekszel és ezt mondtad: „A Nílus az enyém, én alkottam azt.” ...Eledelül adlak a mezei vadaknak és az égi madaraknak. ...kiirtok benned embert és állatot. Egyiptom földje elpusztul és sivataggá válik. ... Egyiptom földjét pusztává és sivataggá teszem, Migdoltól Sziénéig és egészen Etiópia határáig... Egyiptom is pusztasággá válik...A negyven év elteltével egybegyűjtöm az egyiptomiakat a népek közül, amelyek közé szétszórom őket. Megfordítom Egyiptom sorsát, és visszaviszem őket Patrosz földjére, ahonnan származtak, és ott jelentéktelen országot fognak alkotni. ..., Nebukadnezár kemény feladatra kényszerítette seregét, amikor Tírusz ellen küldte. Minden fej belekopaszodott, és minden váll kisebesedett... Nos, Nebukadnezárnak, Babilon királyának adom Egyiptom földjét. Megszerzi gazdagságát, kifosztja és kirabolja. Ez lesz seregének a bére. ... Közöm. Nézzük az Újszövetséget. Jézus mondja: Jaj neked, Korozain! Jaj neked, Betszaida. Mert ha Tíruszban és Szidónban mentek volna végbe a bennetek történt csodák, már régen hamuban és szőrzsákban tartottak volna bűnbánatot. ...És te, Kafarnaum! Vajon az égig emelkedsz? A pokolba süllyedsz.

Budapestnek mit mondana, és az EU-nak mit?

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8011771089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2016.10.05. 15:42:20

ez kissé bizarr de jogos felvetés... isten mint többszörös Nobel díjra jogosult. AZt hiszem őt nem lehet emberi mértékkel iil. dijakkal "mérni".A tudósok csak próbálgatják megfejteni a teremtés(é)t. Sose fogják tudni...Ki tüntethetné ki a minden és mindenki fölött állót?! :)...Más milyen iskolai bizonyitványt adtál be a gk vezetői engedélyed kiadásához (fénymásolatot nem fogadtak el) vagy a cseréhez nem is kell semmi csak az újhoz. Az az érzésem nő az értelmetlen bürokrácia mindenhol

emmausz 2016.10.05. 16:17:10

Persze, de éppen erre a mérhetetlenségre döbbentett rá a mostani Nobel-osztás.
Csere volt, a régit kérték, meg orvostól az eü alkalmasság igazolását.
Olykor az az érzésem, hogy a bürokraták tényleg bonyolítóként dolgoznak és nem lebonyolítóként. Már gyerekkorom Ludas Matyija egyik rovatcíme volt: Le a bürokráciával! Azóta sem sikerült.
süti beállítások módosítása