Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.12.25. 06:41 emmausz

Karácsony és a bicikli

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy karácsony. Épp olyan karácsony volt, mint a korábbiak. Feldíszített fa, betlehem, talán felolvasás, közös éneklés, egyénre szabott ajándékok, jó kívánságok megosztása. Amikor az első örömködés zaja csillapodott, gyermeklányaimat megkérdeztem, hogy mindenki elégedett-e a kapott ajándékával? Sorra igenlő válaszokat kaptam. Akkor így szóltam hozzájuk: Nézzetek ki az erkélyre, mert van ott még valami. Tényleg volt ott valami. Kellett, hogy ott legyen, mert délelőtt felcipeltem a garázsból. egy vadonatúj női versenybicikli az ő méretükre szabva. Piros volt a váza, csilivili minden porcikája, egy BCA Comet. Egészen elképedtek a lányok a boldogságtól. Tél ide, mínuszok oda, Éva levitte egy körre a cangát, és örömmel újságolta, hogy megy, mint a parancsolat.
Idén okkal jutott eszembe ez a kb. 20 éves élmény, hiszen a kölcsönbe kapott s visszaadott Casio elektromos billentyűs helyett kaptam egy oktávval többet tudó Yamahát, feleség pedig a zihálva működő és fenemód lassú laptopja helyett egy korszerű számítógépet.
Nem igazán számoltunk vele, de talán éppen azért nagyon jól esett mindkettőnknek (annak ellenére, hogy századszor fogadtuk meg, hogy mérsékeljük az ajándékozási hóbortot), lévén Jézus születésének választott ünnepnapja, s nem a miénk.
A kapott ajándékok viszont kétségtelenül frappánsak.
Jövőre talán jelképesek is lesznek.
Ízelítő a Habakuk 3. f.-ből:
III. AZ ÚR SEGÍTSÉGÉNEK KÉRÉSE
Habakuk próféta imája
(a siralmak dallamára). Uram, híred eljutott hozzám. Uram, tetteid megrendítettek; a mi időnkben is vidd őket végbe, a mi időnkben is add őket tudtul! Haragodban is gondolj az irgalomra! Közeledik az Isten ... méltósága betölti a földet. Ragyogása olyan, mint a napfény, kezéből sugarak törnek elő, abban van ereje. Előtte pestis jár, a nyomában láz halad. Megrendíti a földet, ha feláll, megrémíti a népeket, ha körülnéz. Leomlanak az időtlen hegyek, összedőlnek az örök halmok: az ő útjai ősidőktől fogva. ... Nyugodtan várom a szorongatás napját, amely felkél a minket nyomorgató népre. ... Az én erőm az Úr, az Isten. A szarvaséhoz teszi hasonlóvá a lábam, felvisz a magasságokba. (Az énekmester szerint. Húros hangszerre.) Közöm. Költői szépségű hitvalló ima. Érdemes a fejezetet végigolvasni. Hódolat az előtt az Úr előtt, aki mindenek felett áll, mindent létrehoz, létben tart és gondját viseli teremtésének.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr812072251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása