Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.08.06. 14:23 emmausz

Biztos, hogy legjobb útközben?

„Török gyerek megvágta, magyar gyerek gyógyítja”
Tudtam róla, de nem akartam megzavarni beszámolómat azzal, hogy Fr. Renault-ja hazafelé útjukon hibát jelzett, ezért felvették a kapcsolatot a rokongyerekekkel. Micával, Zsuzsával. Az 1-es pályán mutatta a fedélzeti computer, hogy hibás a turbó. Azért haladtak, ha nem is hatalmas tempóban. Zsuzsa anyósa Lébényben talált egy használható szerelőt, aki szombat este is, vasárnap is segítségére volt a póruljártaknak. Kiderült, hogy a francia szervizben egy háromszögletű alkatrészt fordítva szereltek vissza, az széttörött, és a turbó rendszerben keringélt, a rendszer működését utóbb ellehetetlenítve. Így esett, hogy szombat este megtörtént a hibafeltárás, vasárnap reggel Lébényben mentek misére a franciák, a szerelő pedig alkatrészt csinált és megszerelte az autót. Fr. fél kettőkor elstartolt népes családjával a határ irányába és kettőkor át is lépték. Telefonon tartottuk velük a kapcsolatot: A kocsi immár nagyon jól húz, Francois újra beleharaphatott a kilométerekbe. Tán késő estére érnek haza, mivel nagy torlódások vannak a sztrádákon a francia szabadságolások miatt.
Milyen szerencse, hogy
van egy ház, ahol megszállhattak, hogy
van egy nagyi, aki széleskörű ismeretséggel rendelkezik a faluban, és
van egy tettre kész szerelő, aki megérti, hogy itt sürgős munkára van szükség, mert hétfőn már dolgozik a vejem, de előtte haza kellene érnie családostul.
Milyen szerencse, hogy Zs.-ék útjukba esnek jövet-menet, s így magyar pénzzel és élelmiszerekkel is ellátták a héttagú csoportot.
Milyen szerencse, hogy bajukban velük volt az Úti Boldogasszony.
Poszt-zártakor érkezett: Az osztrák határon már 22 fok van, itt még 33. 
Ízelítő a 2Kor 7. f.-ből:
Személyes kapcsolat az apostol és hívei között
Minthogy ilyen ígéreteink vannak, kedveseim, őrizkedjünk a test és lélek minden szennyétől, ...levelemmel szomorúságot okoztam is nektek,...ám a szomorúság megtérésetekre vezetett... Az Istennek tetsző szomorúság üdvös töredelmet eredményez, ... a világ szomorúsága ellenben a halálba visz... Titusz öröme megörvendeztetett bennünket,... Titusz ... még jobb szívvel van irántatok, mert emlékszik mindnyájatok engedelmes lelkületére, hogy milyen félve-rettegve fogadtátok. Közöm. Pál és Titusz támogatják egymást, hogy tartsák a lelket a korinthoszi megtérőkben. Hol megörvendeztetik őket, hol korholják eltévelyedéseik miatt. Vissza-vissza kell terelniük a híveket a tisztességesség útjára, mert mint minden korban, az őskereszténység idején is tele volt az élet kísértésekkel, zsákutcákkal, bálványokkal, csábításokkal és szirénhangokkal. Ma sincs másképp. Vannak közöttünk keményebb hangvételt megütő pálok, megnevettethető tituszok és kísértéseknek, bálványoknak egyaránt kitett klérus és laikusság.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7112723576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása