Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2006.11.09. 17:12 emmausz

Egy szemtanú vallomása

Éjjel rosszat álmodtam, alig akartam felkelni, aztán mégis felkelés lett a vége. Ez nem minősül egyedi akciónak, mert mások is felkeltek. Kérem szépen, népfelkelés volt reggel. Tehát rosszat álmodtam az éjjel, azt hogy droidok jelentek meg, némelyiküknél repeszgránát kilövésére szolgáló gépfegyver volt, arcukat símaszkkal takarták, pedig még nincsen hó.

Reggel aztán élve gyülekezési jogommal, kimentem a HÉV-megállóba, ahol már sokan sokan gyülekeztek, hogy békésen együtt ünnepeljék: még van munkahelyük, még mehetnek dolgozni. A megállóban az esővédő sátrat nem mi állítottuk fel, nem láttuk, ki volt, emlékezetünk szerint a bódé évek óta ott áll. Kár volna eltakaríttatni erőgéppel. A kitett Metro-újságból csak egyet vettem el, és kerestem a Le Mond-e, című írást. Ma megint nem találtam benne, pedig naponta várom.

Esküszöm, hogy csupán a HÉV-vezető mondott beszédet, s ő is csak annyit, hogy bizonytalan ideig nem közlekedik a szerelvény felsővezeték-probléma miatt. Arcrándulásával sem jelezte, hogy politikai felsővezetési hibára gondolt. Csupán annyit javasolt, akinek sürgős az utazás, az menjen a buszmegállóba, és ha ez nem megfelelő számára, kérjen jogorvoslatot a tisztelt ügyészségtől. Lincshangulatról nem tudok, s állítom, békés menetben indultunk – bár kétségtelen, hogy egy akarattal – a helyi megállóba, hogy elfoglaljuk a beérkező buszjáratot. Ezúttal senki sem terelt minket a korábban békésen ottlévők irányába. Lovasrohamról sincs tudomásom. Ezt két helyi rendőr is igazolhatja.
Mégis mindenki iszkolt, mert nem tudta biztosan, lesz-e tömegoszlatás, mielőtt annyi busz érkezik, hogy elnyelje az egyre gyarapodó sokaságot. Reméltük, hogy megússzuk gumilövedékek és könnygázgránát nélkül a békésnek induló buszmegálló-foglalást. Megjegyzem, senki sem kívánta felfordítani a buszokat, sem felgyújtani. Egyszerűen csak utazni kívántunk az elővárosból a centrumba. Magam is igyekeztem, mindazonáltal csak a második buszra fértem fel, hogy munkával vegyem ki részemet a békeharcból. Nem őrültem meg, ez a megfogalmazás csak azért tolult fel így bennem, mert a lábhelyért való küzdelem erősen emlékeztetett az ötvenes-hatvanas évek közelharcaira, amelyet a villamosok lépcsőire rekedtek vívtunk egymással. Ez a harc nem volt a végső, lám ma is folyik a helyezkedés, és ez kemény elszántságot kíván.

Igazán szerencsésnek mondhatom magamat, hiszen másfél óra alatt megérkeztem a szerkesztőségbe, és egész úton senki sem állított elő.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr485167350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása