Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2006.12.23. 14:33 emmausz

Szabadalmam karácsonyra

A karácsony a szláv korcun (átlépő) szóból ered a nyelvészet szerint. Az egykori fény ünnep a legjobb tartalmat nyerte el Jézus születésének ekkor való megünneplésével. Átlépünk vele a fény birodalmába.
A fenyőállítás nem régebbi szokás Európában mint 400 év. Mégis nagyon elterjedt. Várhatóan az is marad. Rengeteg fát vágnak ki, szabnak állványba, faragnak tartóba. Ezt a faragást bíznám én gépre, és szabványosítanám a formát, melyhez különféle minőségű, de a fát mindig biztosan tartó állványt forgalmaznék. Találmányom lényege: nagyra nőtt elektromos ceruzahegyező-géppel megfaragjuk a fenyőtörzset mégpedig kissé tompa csúccsal, a balesetek kivédése miatt.
Veszünk egy olyan állványt, melynek fenyőt tartó szára kúpos hüvely. Épp olyan, mint amilyenre faragtuk a tetszőleges vastagságú törzset. Mindenféle vastagságú fa kúpja egyformán bele fog szorulni a tartóba. Nagy felületen érintkezik a tartó és a fa, stabilan fog állni a tartóban a fenyő, nem fog kifordulni. Fokozhatjuk a stabilitást egy hagyományos 3 csavaros rögzítéssel feljebb.
Amin még gondolkodni lehet, a legalkalmasabb kúpszög. Az jó igazán, mely növeli az érintkezési felületet, mégse növeli túlságosan az állvány magasságát.
Nos, kedves barátaim, ahogy OV mondaná, ezután nincs faragás, nincs kínlódás, kúpos favég van és kúpos állvány, néhány mozdulat és helyén áll a fa.
Nos kedves Solingen, gyárthatod a késpengét, Bosch vagy Siemens, készítheted a villanymotort a
faragókéshez. Nos, kedves árusok, készíthetitek a faragott törzset.
Nos, kedves utódaim, készíthetitek üvegzsebeteket a szabadalmam hasznának bezsebelésére.   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr615167384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása