Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.01.01. 06:44 emmausz

Újév hajnalán

Újév első gondolata persze az, hogy ezt is megértük. A második, hogy valaha az első hittanórán felírtuk még üres füzetünk elejére: Isten nevében. Így van ez a friss évvel is. Lapjai fehérek, mint a szűz hó, még akkor is, ha fekete volt a Szilveszter-éjszaka némi köddel lazúrozva.
Minden év amolyan tabula rasa: a tények ellenére is reménységgel teli, hogy aztán gyorsan leperegve szemezgethessünk az újabb év végén a szép és kevésbé szép események között. Emlékszem, mekkora elvárás feszült bennem a 3. évezred indulásakor. Majd most. Most minden másképp lesz. Az új évezredet megélő emberiség hálás lesz pusztán ezért a tényért, és megrázza magát. Okosan és szépen fog ezután élni. Tiszták lesznek a 3. évezredről szóló lapok a történelemkönyvekben.
Most nem sorolom a szörnyűségeket, amelyek elég gyorsan elkezdődtek, elég ha csak a WTC- ikertorony porráalázását említem. Vele egy álom is „hamvábaholt”.
Az újév a fogadkozások éve is. Én is fogadkozom: megfogadom, hogy nem fogadok meg semmit.
Ez az újév az EU bővülésének éve is. A két új tag öröme olyasvalami lehet, mint nem régen a miénk volt. Ami reményeimet illeti az ott élő magyarokat illetően, csak csöndben jegyzem meg: Szlovákia EU-tag. A bolgárok pedig … több mint 1300 éves államiságot tudhatnak maguk mögött. Ez önmagában is teljesítmény, ha nem is érdem. Nosza, éljenek az új helyzettel. Éljenek, és éljenek a románok is, és ne vissza! A többit majd meglátjuk.
És éljünk mi is, mint hal a vízben, akinek túlontúl sok a levegő a parton. A víz megszorító közegében aztán fickándozik, ha a víz se nem túl hideg, se nem túl meleg, ha nem túl sekély, s ha nem poshadt vizű pocsolya. Kívánok hát magunknak elegendő oxigént, s fickándozási lehetőséget ebben az időben, ebben a térségben, hogy elférjenek benne a halrajok, s értelmesebben lehessen együttmozogni, nem úgy mint a múltban. De lehessen éppen ellenkezőleg is - úszkálni, teljesen szabadon,  kinek-kinek ízlése, jókedve, tetszése szerint.     

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr165167392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása