Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.01.15. 18:16 emmausz

Non plusz ultra

„Ha valaki mindent bírál, és közben nem mutat alternatívát, az felelőtlen” – adja a szót Bush elnök szájába a mai metro. Nem tudom, igaz-e a hír, de a kijelentés nagy marhaság.

1. számú axiómám: Nincs olyan ember, aki mindent bírál. Vagy hallott ilyenről bárki is? Írja meg emailben nekem.
2. számú észrevételem: Ez a mondat visszaélés a demokráciával, a kritikusok elnémítását célzó zsaroló kijelentés.
Próbálom igazolni. Ha nincs olyan ember, aki mindent bírál, akkor csak olyan emberek vannak, akinek ez-az nem tetszik, s ezt el is mondják. De

felelőtlen vagyok-e, mert bírálom a kukta főztjét, csak, mert magam nem tudok főzni;
felelőtlen vagyok-e, mert bírálom a hallott zene kakofóniáját, csak, mert magam nem vagyok zeneszerző;
felelőtlen vagyok-e, mert bírálom a pancser vízszerelőt, csak, mert magam sem tudom megszerelni a csapot;
felelőtlen vagyok-e, mert bírálom a bank őrült húzásait, csak, mert magam sem értek a pénzügyekhez stb…
Talán ennyi elég bizonyítandó, hogy felelőtlen az az ember, aki ilyen kijelentést tesz.

Ugyancsak a metróban olvasom az egykolumnás hírt, amelytől bebandzsítok, és nem hiszek a szememnek: Budapesten hozták létre a Demokratikus Átalakításért Intézetet. Sajnálom, de ezt a bejelentést is Bush elnök szájába adják.
Kedves Mindenki! Ha tőlünk akar valaki demokráciát tanulni, figyelmébe ajánlom a 2006. október 23-ról készített budapesti tévétudósításokat. Nézze meg a vákuumban megtartott állami ünnepségeket, és tegye mellé az ünneplő emberek tízezrei ellen alkalmazott rendőri fellépés képeit. És ne kommentálja, mint ahogy én se teszem. Csak addig nézze, míg egyértelművé nem lesz számára, mi is történik ebben az országban, s válaszolja meg saját maga, hogy mit is keres Budapesten a Demokratikus Átalakításért Intézet, mely a cikkcím szerint világpolitikai hungarikum.

Az ég meg nem szakad le. Óhatatlanul vízionálom: az orwelli Szeretet Minisztériumot netán nem nálunk kívánják működtetni?

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr345167402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása