Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.05.14. 17:06 emmausz

Banánköztársaság?

Ma a leves és a smarni után banánt kaptunk ebédre. Azonnal lekaptam az egyik gyümölcsről öntapadós címkéjét, és fehér ingem zsebére biggyesztettem, a szívem fölé. Ott virított hát vagy egy perce a szépséges ovális, zöld alapon sárgakontúrú piros közepű öntapi. Mit öntapi: címerpajzs, rajta a büszke felirat: COLOMBIA Del Monte Quality #4011®. Az érdeklődést látva, hogy miért tűztem magamra a „címert”, így válaszoltam: Mit tűzzek magamra? Avagy nem banánköztársasággá lettünk? Másoknak is javasolom viselését. Jobb, ha tudatosul bennük, hol élnek. S talán egyelőre eme címer viseléséért még nem kezdik ki a közterületeken – s sietve ideírom – és a műveleti területeken – mielőtt még elfelejtkeznék róla.
Ma az a kedves meglepetés ért, hogy a sarki virágárus, egy idős sovány ember (feleségét rég nem láttam, tán beteg lett?) kikecmergett kalitkájából és felém tartott. Magam elkészültem rá, hogy valamit szeretne megtudakolni tőlem, de ezúttal egy dolgot tudakolhatott volna meg, hogy ugyan már, minek állok a megállóban. A kis terrakotta színű tábláról ugyanis leolvashattam volna, hogy útfelbontás miatt átmenetileg a szomszéd utcából, a Panda Hotel előttről indul kedvenc napi járatom. (Reggel még kutya baja sem volt a vonalnak, s a sofőr se recsegte a mikrofonba, hogy eltérítik a délutáni kánikula idejére a járatot.) Szépen köszöntem a virágosnak, aki teljesen ingyen fáradt oda hozzám, s mosolygósan tájékoztatott a dolgokról. Elmondtam neki, hogy nagy jót tett velem, mert amilyen makacs vagyok, valószínűleg este tízig őriztem volna a megállót ógva-mógva a BKV megbízhatatlansága miatt. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr355167516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása