Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.05.17. 14:40 emmausz

Kóstoló

a 100 éve született jezsuita, Mócsy Imre lelkigyakorlatos jegyzeteiből:

Az Istennel való belső kapcsolat minden működésünkben valóban örömmel tölthet el bennünket. De aki igazán szeret, annak ez nem elég. Nemcsak cselekvésben akar személyes kapcsolatba kerülni, nemcsak belső munkatársa akar lenni Istennek, hanem adni is akar neki. De hogyan tudok én Istennek adni, amikor mindent tőle kapok? Pedig szeretném jótéteményeit neki személyesen meghálálni. Ha ebben a hangulatban lapozgatjuk az evangéliumot, erre is kapunk lelkesítő feleletet. Ott, ahol az Úr azt mondja „nekem tettétek”, azonosítja magát a felebarátommal. Tehát amit annak teszek, neki teszem. (Mt 25,31–46)
Az adás által nemcsak a cselekvésben, hanem a cselekvésem tárgyában is Istennel találkozom.
Ez a legszemélyesebb érintkezésem Istennel.
– Azt mondod, nem találkoztál Istennel? Mindig és mindenütt, minden cselekvéseddel, minden munkádban vele találkozol, csak nem ismersz rá, pedig együtt dolgoztok.
– Azt mondod, nem találkoztál Krisztussal? Pedig minden embertársadban Ő tekint feléd. A főnöködben és beosztottaidban, a villamoson a melletted álló embertársadban fel kellene ismerned. Nemcsak azokban kell Krisztust látnod, akikkel egy munkahelyen dolgozol, hanem azokban is, akikért te dolgozol. Itt ne csak azokra gondolj, akikre keresetedet fordítod, hanem azokra is, akik a te munkádnak hasznát veszik. Akkor meg fogod érteni a cselekvésben való egyesülés fenséges tanítását, mert a cselekvésben nemcsak a Teremtővel egyesülsz, hanem a Megváltóval is, mikor munkád gyümölcsét szeretettel ajánlod fel az embertársaidban felfedezett Krisztusnak, és ugyanakkor folytatod a világ megszentelését is, mert mindaz, amihez nyúlsz, megszentelődik.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr445167522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása