Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.06.12. 09:39 emmausz

A nap hírei.

Dögmeleg dúl drága hazánkban.
Meghozzák a jó minőségű számítógépet T.-nek, hely talán antioxidánst is tartalmaz, s melynek használata felüdít.
Unokatestvérem fia Amerikában állítólag dollármilliomos lett uglydoll néven piacra dobott plüssfiguráival.
Mégsem ezek foglalkoztatnak elsősorban, hanem olyan filozofikus kérdések, mint személyesség, viszony, kapcsolat, szerető jelenlét, melyek egyként imameghatározó relációk, bizonyos fokig talán szinonimák, fogalmi átfedések, amelyeket valóság néven lehetne egybegyúrni. A szerető jelenlét legszebb kifejezését a 139. zsoltárban találtam. Annak ellenére igaz és szép a benne kifejtett gondolatsor, hogy javasolja ellenfelei kiirtását. Muszáj valamennyire védelmére kelnem a zsoltározónak. Nem tudja, nem akarja elviselni, hogy az idilli kapcsolatba homokszem kerüljön. Annyira tapad Istenéhez, hogy minden zavarótól szabadulni akar. És mindenkitől, akinek a jelenléte bezavarhat Istenhez fűződő kapcsolatába. Van ebben egy adag esetlegesség, egy adag naivság, egy adag földhözragadt és korlátos gondolkodás, s nagyfokú esendőség, amivel tán azt képzeli, hogy csak ő van, meg Isten. (Hányszor találkozom vallásos emberek hasonló vak megfogalmazásával. Én és Ő, és a többiek nézegetnek? Az apostolok pedig még így fogalmaztak: Mi és a Szentlélek..!)
Mégse tudja tönkretenni a zsoltár első felében kifejtett gyönyörű képeket.
Tegnap fölkaptam a Bibliát, hogy egy jót kortyintsak belőle. Sirák fia könyvére esett a választásom. Jól tereli a figyelmet a lényeges dolgok irányába. Érdemes vissza-visszatérni megfogalmazásaihoz.
Kár, hogy olyan sokféle szamársággal tömjük meg fejünket, pazaroljuk el időnket, ahelyett, hogy próbálnánk a Jelenvalóval harmóniában jelen lenni.   

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr595167548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flóra 2009.01.20. 21:25:15

helló, valóban az unokatestvére fiáról volna szó? nem tudok kapcsolatba kerülni vele valahogy?...a közgazdaságtan projektmunkám tárgya az uglydolls termelővállalat működtetésének bemutatása,ezért nagyon hasznos lenne. köszi

Ismeretlen_11533 2009.01.21. 08:01:07

Valóban. Ám az információ közvetve érkezett hozzám, mert unokatesónkkal élő kapcsolatunk nincs. Ám a neten, azt hiszem, hogy minden szükséges info megvan a kapcsolatfelvételhez. DEHARAVATH valójában David Horvath úgy gondolom, hogy csak angolul beszél. Eredményes munkát kívánok.
süti beállítások módosítása