Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.10.01. 17:52 emmausz

Megint bal-jobb, utána csapóajtó

Talán bal – jobb címmel írt szösszenetemben említettem volt, hogy a Rózsadombon átmenő buszmegállók valamennyi szemétládájára gondos kezek filccel felírták Ez Gyurcsány helye. Azt is megírtam, hogy araszos betűket helyezett el egy másik gondos kéz a 29-es buszon: HAJRÁ MSZP!!! Nos, talán olvassák illetékesek is blogomat, talán csak véltetlen, mindenesetre – ha hiszitek, ha nem – két héten belül az összes szemétládát lecserélték. Mivel a buszok sorrendje nem azonos, nem tudom, az MSZP-t buzdító feliratot lemosták-e még gondosabb kezek, vagy maradt. Én nem találkoztam ezzel a felirattal azóta. Ha látom, majd beszámolok róla.
***
Vagy ötven éve volt a Ludas Matyinak egy állandó rovata: a le a bürokráciával! című. Hogy milyen eredményes harcot folytatott, hadd tudósítsak a saját jogosítványomért vívott ádáz küzdelmem harmadik folytatásáról benneteket. Ma saját önkormányzatomat kerestem fel jó időben, 15 órakor, hogy legyen időm sorban állni, s kihajtani immár az itthoni ügyfélszolgálati irodából (18 h-ig van nyitva hétfőn) a cserét. Oda kocogtam, ahol közölték, hogy gyalog tíz percre ide található az okmányiroda, és ő az illetékes az én ügyemben. 15.10-re odaértem. Mondom: miért gyüttem. Mire az ügyfélmegakasztó bácsi azt mondja, álljak az oszlop mellé, ott ül komputere mögött az előjegyző hölgy. Állok, várok, mondom: mér gyüttem. Mire a komputer néni kiszól a komputere mögül: Megfelel péntek 10,30? Megfelel – mondom, hiszen akkor éppen dolgozom, s ha tudok dolgozni, akkor ráérek kivenni egy nap szabadságot is, nem ütközik semmibe. Pénteken majd sétálgatva megyek az utcán, mint aki kirándul. Megismerkedem Óbuda kies lakótelepével, s elmélkedem rajta, milyen jó is, hogy épp itt lakom. Mindegy. Tehát péntek 10.30. Megyek elfele. Odabakkantok az ügyfélmegakasztós bácsihoz mondván, hogy eszerint nekem nem kell sorszám, mert időre jövök. Most figyelj: Az ügyfélmegakasztós bácsi azt mondja, hogy jöjjek tíz perccel korábban, s akkor ő ad egy sorszámot. Ijedten iszkoltam ki az őrület házából: Keresztbe állt bennem ugyanis, hogy ha fix időre kértek idejönni, mi célt szolgál a sorszám, s ha van sorszám, minek fix idő, és ha van ügyfélmegakasztó ember, akkor minek előjegyző néni, és ha van előjegyző néni, akkor miért kell könnyfakasztó (akarom mondani ügyfélmegakasztó) bácsi és shhhhhhhh… Így valahogy próbáltam leereszteni a gőzt. Még szerencse, hogy bezárták a sárgaházat, mert közel kerültem volna hozzá, hogy előjegyzésbe vegyenek a pszichiátrián.
Mindezeken persze jót röhögtem volna, ha a Ludasban olvasom, de ez nem vicc, hanem a világváros közepén szervezett ügyintézés 2007-ben.
Volna nekem egy javaslatom. A közigazgatás emberei menjenek el az első bankfiókba stopperral a kezükben, és mérjék le, hogy hány perc alatt intézik el bankkártya-cserémet úgy, hogy az elkészült újat azonnal postázzák címemre, nekem csak egy kóddal kell aktiválnom. Persze utóbbiaknak érdeke, hogy legyen kártyám, előzőeknek valami egészen más az érdekük, de hogy mi, arra rá nem jöhetek. És őszintén szólva nem is akarom kitalálni.     

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr15167657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása