Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.12.20. 14:05 emmausz

PAFI

  A Pályázatfigyelő helyetti rövidítéstől (pafi) az Egri csillagok egy mondatára asszociálok. Ott arról van szó, hogy, aki a megszállás idején ingre-gatyára vetkezetten alszik, az csakugyan nem tizedes úr, hanem csak Mihály bá. Nem jó a pafi, de az ufi sejobb cím.
(Milyen érdekes, hogy a cserkészetben a Gárdonyi-regény kijelentése ellenére elterjedt a Mindenféle bá. Sajnos szintén érdekes, hogy ezt a Mihály bá-s mondatot február 19-i blogomban már idéztem. Biztos már akkor is tetszett.)
Ej, nem is ezt szerettem volna mondani, hanem azt, mennyire visszatetsző nekem a pafiban megjelent pályázatok szóródása a minden és a semmi között. A hatalmas összegek és a néhány peták között. Az első felében szoktak szerepelni a hatalmas pénzek elosztását szabályozó anyagok. Kb. ebben a modorban: Az elmaradt régiók felzárkóztatása céljából EU-támogatásra pályázhatnak az önkormányzatok. Az elnyerhető összeg minimum 500 millió, maximum 2 milliárd ft. Minden önkormányzat pályázhat. Az értékelő bizottság 9 pályázati anyag érkezésével számol (a többi meg nézeget). Még jó, hogy nem sorolja a nevüket: Ipam, Napam vezette önkormányzat, retye, rutya polgármesteri hivatal, uram, bátyám sóhivatal, nepotista unokatestvérem night-klubja. Tartok tőle, hogy a tényleges elosztás is épp az előzőeket tükrözi. A lap második felében aztán olyasfajta pályázatok vannak, melyek kellő érdeklődő esetén eltartják a meghirdetőt. Pl. küldj egy verset, és szerepelni fogsz az anrtológiában. Nevezési díj 3000 ft. Mondjuk 100 vers esetén ez 300 000 ft. Ha elég silány a kiadott antológia, még a kft-t is eltartja. Vagy iskolások számára kiírt szavalóverseny, fotópályázat, novellaíró pályázat. Az első helyezés: Puszit kap a zsűrielnök feleségétől. A második díj: meleg kézfogást ugyanattól, 3. díj, kézfogás Mihály bával, a pedellussal. Cserébe lemond a kft javára a szerzői jogdíjról, s pl. fotóját szabadon felhasználhatja amaz bármely kiadványában. Végül is ki tesz kinek szívességet?
Ismerős a vicc? A kocsmában alaposan elvert papát fia visszaráncigálja a tett színhelyére azzal, hogy szeretné ő látni: ki meri megverni az édesapját. Biztatására egymás után többen lekennek egyet az öregnek. Látva ezt, a fiú odaszól az apjának: Gyűjjék, kend innen, idesapám, mert előbb-utóbb még hülyére verik itten.
Valahogy így áll az ország jogvédelme – és ama szelete is, mely a pályázatok becsületességére vonatkozik.           

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr125167747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása