Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.01.25. 16:19 emmausz

Megfordítások és őrültségek

– Egészen jó állapotban lévő kínai félcipőmből eltávozott a talpbélés textil része, s visszamaradt a polifóm-jellegű cafat. Kerestem, de nem találtam itthon parafatalpbetétet (még egybe lehet írni, mert csak 6 szótagú). Néhány napra rá aztán Tücsi meglepett egy német betéttel. Felirata szerint 30€ az ára, magyar öntapija szerint 399 Ft. (Már megint én jártam jól.) Tehát előttem a tudományos talpbetét, merthogy feltünteti a zacskó (Tüte) ábrája a főbb reflexzónákat, és minden jót ígér a viselőnek. Elképzelhető, hogy egészséges rajta járni: Tele van rücskökkel, légzőnyílásokkal (stomae), és talpanként öt mágnes korongot is magába foglal. Rakom bele cipőmbe. Méretesek egymásnak. Felveszem a csodatalpbetétes lábbelit, és tényleg. Mintha. . . Múlik valamelyest a kirakatbetegségem, sőt. Nem akarom hinni (remélem nem beszéltem be magamnak), de érzékelhetően csökken az izomlázszerű érzés. No né no. De. . . Most meg . . . mintha állandóan kavicsokon lépdelnék. Igen. Határozottan nyomják a dudorok menetközben a talpamat. Ha nem tudnám, hogy „direkt ilyen” a talpbetétem, biz’ Isten megállnék, és kikotornám a talpamat irritáló „kavicsokat”. Nos, menetteljesítményem valóban megnőtt. Érzem a szívemen. Alig győzöm szusszal a felgyorsult tempót. Aztán elmosolyodom: Megjelenik előttem Sinkovits Imre feje, keze, gesztusa, amint az antivakarint írja fel kabarébeli páciensének.
– Szemben jön velem az ismerős lány. Már-már nő. Csókolommal köszön nekem. Nem köszönhetek neki én is csókolommal, mert a kettő kiütné egymást. Egyébként is . . . vénember vagyok hozzá képest. Maradjon minden csak így. Ám szemében látom a kényszeredettséget. A fene egye meg – olvasok a szempárból –, szégyellem, hogy ennek az embernek még mindig csókolomot köszönök, de mit tegyek: amíg nem ő köszön előre, nem tudom megváltoztatni az üdvözlés módját. Köszönjön előbb ő csókolommal, akkor én is odavághatom neki: jónapot!
– A férfiak előzékenyen lesegítenek minden fiatalka nőt a villamosról, HÉV-ről, buszról, noha amazoknak semmi szükségük nincs rá. Ugyanezek a férfiak kevésbé előzékenyek, ha egy öregasszonyt kellene lesegíteniük ezekről a közlekedési eszközökről. Pedig a csontjaritkult asszonyoknak fokozott mértékben szükségük volna a támaszra.
– A bankok – közhelyszerű –, hogy azoknak hitelez minden további nélkül, akiknek semmi szükségük nincs hitelre. És azok nem jutnak hitelhez, akik – legalábbis átmenetileg – igencsak rászorulnának.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr925167795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása