Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.04.04. 09:32 emmausz

Ma délután született

Zsuzsa (122) délután született. A szülőszobából kijövő nővérke a bepólyált csecsemőt a kezembe adta. Azt hiszem, nem ismert föl. Én is alig, hiszen épp csak hogy ismerkedni kezdtünk. Később megismertük egymást. Zsuzsa a világosság leánya volt, nem szeretett sötétben aludni, csak mi. Ám alig kapcsoltuk le az éjjeli lámpát, megszólalt: Ámpa. Addig-addig ismételgette egyre kétségbeesettebben ezt az „ámpát”, amíg vissza nem kapcsoltuk. Egyebekben igen békés természetű gyerek volt. Sokféle tehetségét próbálta meg. Így pl. rajzolt a Bocs c. újságba. Rajzai nagyon egyediek voltak. És szépek. Csúnyát rajzolni sose láttam. Egyszer egy cetlire néhány vonallal felvázolt egy szerzetesnőt. Ráismertem. Ahá, tényleg így néz ki. Máskor meg lerajzolta az álom allegóriáját. Aki a rajzra nézett, álmot látott, és az szép álom volt. Ám nemcsak rajzolt, hanem írt is. Nagyon egyedi megfogalmazások voltak ezek. Sajnálom, hogy abbahagyta. Írásai megjelentek a Zászlónk c. diáklapban. Próbáltam az IGEN újságíró-tanfolyamán elindítani. Nem volt szája íze szerint, mert rövidesen otthagyta. Viszont ő is zenélt. Előbb cimbalmozott, majd (szerintem már későn) zongorázni kezdett, és énekelt. A zenét ma is értékeli, szereti. Zsuzsa megtanulta a gölöncsér mesterséget is. Tud korongozni, engóbozni, mázat felvinni, égetni, tehát keramikus. Csak most lehetősége nincs a szakmát művelni. Zsuzsa jogosítványt is szerzett, csak még nincs lehetősége vezetni.
Zsuzsa két gyereket szült. Van lehetősége őket felnevelni. Egyik kicsi, másik pici. Bár Ágoston unoka már kikérné magának a „kicsi” jelzőt. Hiszen apjával, Tamással jár focizni. Blanka is nagylány már. Mondja: Papa, te(lefon) (virányító), és már félkezénél fogva totyog is. Az előzőeket tudjuk Zsuzsáról, az utóbbiakat tudjuk Zsuzsától, akit Isten éltessen születése napján!            

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr315167894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása