Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.04.07. 10:09 emmausz

Jussunk, hogy ne jussunk A-ról B-re

Szobaablakunk a Pók utcára néz, meg a vasúti töltésre, meg az Aranyhegyi-patakra. Olyan mint egy labor ablaka. Megmutatja az eseményeket anélkül, hogy ki kellene dugnom az orromat a házból. Amikor árvíz fenyegette a Római-partot, úgy megemelkedett a víz szintje, hogy elég volt kitekinteni az ablakon, s láttuk, ahogy a víz feljött a Pók utcára. Jól nézünk ki, gondoltam (amikor kinéztünk): Az ablakból látni, mekkora a Duna, pedig a folyó a kitekintés irányával párhuzamosan folyik, amikor éppen nem néz szét a környéken.
Ma meg csak kinézek az ablakon, és látom, hogy komoly a BKV-sztrájk. Az utcán sorban állnak az autók. Ez azt jelenti, hogy a Hungária körút bedugult, így a Szentendrei út is bedugult, mert a mellékutcákon állnak az autók. Csakúgy, mint a vérkeringés pangása esetén. Bedugul a főverőér, be az erek és be a kapillárisok is. Sakk-matt.
Ezek után arra se éreztem ingerenciát, hogy kocsiba pattanjak, és fél napig utazzam az autóval negyedórányira lévő szerkesztőségbe.
Nem keresem a sztrájk okát. Az egész politikai helyzet kaotikus. Az alrendszerek ezen belül vannak, a BKV is, a MÁV is. Parciális érdekeiket artikulálják imigyen. Miként a politikusok is. Órák óta lehet tudni, hogy a vitéz szabólegény kisebbségi kormányként reméli, amit többségiben sem volt képes elérni. Ez még akkor se megy, ha hetet üt egy csapásra. Csak a csúfos bukás időpontja tolódik ki, és a bukás nagysága nő. Mit mondjak? Fárasztó. Az ő érdekeik is parciálisak. Valaki azt mondta, hogy csak székestül együtt lehet a főfőt kivinni a parlamentből, mert föl nem kel magától soha. Íme a bizonyíték: igaza volt a megmondónak. Ha a többiek a közjót képviselnék, mind felállnának és kijönnének. Üldögéljen egyedül, ha úgy ragaszkodik az üldögéléshez.    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr375167898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása