Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.04.12. 21:02 emmausz

Azon melegében

Ma bilokálnunk kellett volna. A tesók a temetőben találkoztak sírok látogatását sorjázva, a szükséges munkákat végezve s egymást ezen a furcsa helyen meglátogatva. Ám Mosonban élő Zsuzsáéknak ma volt alkalmas idejük fogadni bennünket. Éltünk a lehetőséggel és a nyugdíjas kedvezménnyel. Busszal közlekedtünk hozzájuk, a buszig és a busztól pedig saját kocsinkkal. Ágoston miként tegnap este megígérte, nagyon-nagyon várta jöttünket. Ki-beszaladgált a lakásba és a lakásból, hangos tetszésnyilvánításának hangot adva. Nem vehettem le a cipőmet, mert kezembe nyomta a focit, s kijelentette, hogy ő a kapus, és a Blanka kiságya a kapu. De ő török kapus, és nem lehet neki gólt rúgni. Később megismétlődött a jelenet, a lövések okozta fájdalmakat némán elviselte. Majd a számítógép elé ült és versenyre invitált. Ki tudja előbb hibátlanul összerakni Európa országaiból az egész földrészt. Ő győzött. Majd egy angol feliratú kérdéssorozat következett. Hol helyezkedik el ország Európa térképén. Ő ezeket elolvasta valahogy, mert folyamatosan mutatta egérrel, melyik hol van.
Ennyi földrajzi név emlegetése nyomán felidéződött bennem Péter Mihály piarista földrajztanárom alakja, aki ismétlő kérdésként rendszerint azt tudakolta a felelőtől, hogy mi is Malájország fővárosa. A kérdést én is feltettem Ágostonnak, aki azt felelte rá, hogy nem Maláj ország, hanem Malajzia. Jó - mondom neki: akkor Mi Malajzia fővárosa? Elkerekedett szemmel néz rám, és azt mondja: Nem tudom. Én meg igen, mondtam neki: Kuala Lumpur.  Kuala Lumpur? Kérdezte vissza. Igen, mondom neki: Kuala Lumpur. Eddig rendben is volna a dolog. De délután újra rákérdeztem, és még mindig tudta!
Ebéd után fogott egy sárga ceruzát és felírta nekem egy papírra, hogy irán. Mondom, alig látszik a fehéren a sárga. Erre fogott egy kéket, és felírta: Szeretlek. Majdnem megettem. Apja kérdezi tőle: hány éves vagy Ágoston? Ő: Négy éves múltam. És hány hónapos vagy? 48 múltam.
Egyszer csak azt mondja 14, 40. Kérdem apjától, miért mondja? Mire ő: Hallgasd csak tovább: Azt mondja Ágoston: 15, 50. Kiderült, hogy az angol számok csaknem azonos hangzásúak ezekben a párokban, és még több hasonlóban. Ágoston a magyar számokat ezért ismételgette, mert ezek azok, melyeknek ilyen tulajdonságuk van. Egyébként simán számlál angolul. Mi lesz veled, emberke?
Húga, Blanka pedig mosolyog. Örül Ágostonnak (Á), apjának (papa), anyjának (mama). Eszik-iszik mint egy gép. Totyog, tesz egy-két lépést, s szavak elejével utal a tárgyakra. A tá a távirányító, a te a telefon. A mobilt próbálja felfalni. Mi meg őt puszilgatjuk.
Kedvesek mind: papa, mama, ő, meg ő.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr435167904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása