Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.04.25. 12:05 emmausz

Megfigyelem a biztonsági őröket

A) Malac fej, mint a továrisi kanyec-plakát hájas-tokás feje. Többnapos szőr növeli harckészültségét. A pszichológus feltehetően róla is feljegyezné, mint Pitkin közlegényről az angol filmvígjátékban: VAD. Fülében pici aranykarika kérdőjelezi meg az eddigiek hitelességét. Komoly harcos-e az, aki fülbevalót visel? Hiszen sebezhető pontot tálal készen a feltételezett ellenségnek. Mindegy. Van neki sötétkék dzsekije security felirattal. Súlya is megvan hivatásához. Őt aztán nem lehet kibillenteni sem lelki, sem testi egyensúlyából. Nem tehetek róla, nekem Csia történetére emlékeztet. Az ő ügyeletes tisztjét képzelem ilyennek. Egyszer a Fehérvár pályíaudvarán járőröztek éjszaka Csia („főhadnany” [ezt csak az érti, aki közelről ismeri gyerekkorát]) és a százados. Utóbbi egy csőlakóra lelt, aki az egyik padon aludt. Az ÜTI tehát ráordított. Felszólítom, hogy haladéktalanul hagyja el a helyiséget, mert különben kénytelen leszek erőszakot alkalmazni: 40-50 hatalmas pofonnal szoktam kezdeniiii!!! – üvöltötte torkaszakadtából. Csia meg majd meg szakadt az elfojtott nevetéstől. Mint mondta, látnotok kellett volna a cingár alakot, ahogy összekapja magát, és eszeveszett rohanásba, menekülésbe kezd.
B) A másik biztonsági őr szemben ült velem reggel a buszon, zakóján szintén security felirat. Ő sovány volt, elegáns, szép középacélkék (segítsen valaki: acélközépkék, kékközépacél, közép-kékacél, sötétebb acélkék, izé [tudom: Karinthy, kalaptartó gumi]) öltönyben. Hozzá elegáns fehéringet, nyakkendőt viselt nyakkendőtűvel, fényesre pucolt fekete félcipőt viselt (Fogsz te még nyakkendőadót fizetni). Nem emlékszem rá, hogy a zokni és a nyakkendő színösszhangja stimmelt-e. Szemét sötét napszemüveg takarta. Pókerarccal tekingetett körbe mögüle. A napszemüvege volt érdekes. Az üvegek vonalvezetése. Mielőtt a szárral találkozott volna a görbület, domború vonala homorúba csapott, ettől a rafinált ívtől lett egyedi darab. Vissza volt vágva, mint a jobb repülőgépek szárnya. Alighanem kifejezetten hiú emberek számára készül az ilyen. Na és aztán ennek az embernek folyamatosan mozgott a szája, mégse mondott semmit. Rágózott. Barátaimtól is elfordulok, ha rágóstul kívánnak kapcsolatot találni velem. A biztonsági őr is így járt. Leginkább kibámultam az ablakon, hogy ne idegesítsen ez a szűnni nem akaró kérődzés. Nem a személye idegesített. Korábban is előfordult már, hogy átültem máshová, a rágózó utastól egy nem rágózó mellé. Ám reggel nem akadt másutt üres hely, így hát maradtam. A nyalka ipse valószínűleg nem is sejtette, hogy mi a bajom, vagy nem érdekelte. (Mint ahogy a sistergős mennykőt hallgató walkmanest se, hogy a fülén kívülre csak a cintányér hangja jön, de az nagyon. Fütyül mindenre, aki nem ő. Mit érdekli, hogy hány ember nyugalmát zavarja?) Mindenesetre a biztonsági őr – lehet, hogy személyi testőr? – nem hagyta abba a néma kérődzést, mígcsak le nem szállt.
C) Valószínűleg őrző-védő volt az is, akinek fiunk át akarta adni a helyét a HÉV-en, de aki nem hagyta, hanem ehelyett így tanította ki Micát: „Maradj csak ülve, fiacskám. Én rendes ételt eszem, nem olyan doghogokat (sic!), mint ti. Ettől van az, hogy nincs állóképességetek. Nekem van.”
[lábjegyzet: Doghog, talán meg kell magyaráznom: hot dogot akart mondani a pasi.]

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr275167923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása