Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.04.26. 15:36 emmausz

Globalizáció

Elismerem, hogy van abban valami hátborzongatóan izgalmas, hogy a Párizsban (20 C fok du. 3h 20’) sugárzó Radio Classique műsorát hallgatom Óbudán (18 C fok, 3h 20’), amely az olasz (Róma 21 C, 3h 20’) Rossini Sevillai (Sevilla 26 C, 3h 20’) borbély nyitányát közvetíti a Chicagói Filharmonikusok (USA, Illinois állam, 41 F, reggel 8h 20’) előadásában Solti György vezényletével. Mindezt az NDK-s (Berlin 17 C, 3h 20’) bútorlapon álló számítógép Kínában (Peking 15 C este 9h 20’) készült Philips (Amsterdam 19 C, 3h 20’) hangszórói prezentálják sztereó minőségben.
Nem biztos, hogy megőrültem, csak éppen zenehallgatás közben ezeket a mellékinformációkat is lehalászom a földrészenként, országonként, tagországonként, fővárosonként adatsorokat adó webhelyről (Surfradio.de, mint közli magáról 17 000 rádióadó műsora fogható itt! El is hiszem neki.). Hiteles forrása ez a nyelveknek is, mert első kézből hallgathatom az egyes nyelveket. Azok hangzását, muzsikáját. Érdekes, hogy a finnt például lágyabbnak gondoltam, mint amilyen – a sok magánhangzó ellenére. Sokszor a németet pedig lágyabbnak tapasztalom a filmek által közvetített poroszos-katonás kemény bikkfanyelvnél.
Hogy bizonyítsam, mennyire komoly szörfölésem a hálón, hadd adjak meg egy webhelyet, mely a világ sokféle változó adatával ismertet meg. Sokat nem tévednek, azt hiszem. Menj rá erre: http://www.worldometers.info/hu/
Csakugyan szörfölök. Álljon itt végül néhány humor azucena blogjából.

A gyárigazgató a műszaki igazgatóhoz:
- Holnap reggel 9 órakor napfogyatkozás lesz, tehát olyasvalami, ami nem látható minden nap. Intézkedjék, hogy a dolgozók ünneplő ruhában jelenjenek meg. E ritka jelenséget magam fogom megmagyarázni. Ha esik, a jelenséget nem láthatjuk jól. A dolgozók ez esetben az étterembe mennek.

A műszaki igazgató a főosztályvezetőhöz:
- A gyárigazgató utasítására holnap 9 órakor napfogyatkozás lesz. Ha esik, a jelenséget ünneplő ruhában a gyárudvaron nem láthatjuk jól. Ebben az esetben a nap eltüntetését az étteremben végezzük el. Ez tehát olyasvalami, ami nem látható minden nap.
A főosztályvezető az osztályvezetőhöz:
- A gyárigazgató utasítására holnap 9 órakor ünneplő ruhában végbemegy a nap eltüntetése az étteremben. A gyárigazgató utasítást ad, hogy essék az eső. Tehát valami, ami nem látható mindennap.
Osztályvezető a csoportvezetőhöz:
- Ha holnap reggel az étteremben esik, tehát valami, amit nem láthatunk minden nap, 9 órakor eltűnik a gyárigazgató ünneplő ruhában.
Csoportvezető a munkásokhoz:
- Holnap 9 órakor el fog tűnni a gyárigazgató, miközben esik. Kár, hogy ezt nem láthatjuk minden nap.

(Pszichológusok! Milyen jó példa ez arra is, miképpen torzulnak az információk egy-egy továbbítás alkalmával.)

* * *

Új vállalkozásba kezdek, és először Önöket keresem meg, legyenek kiemelt ügyfeleim!
Íme a DM levelem:
Szenzációs lehetőséget kínálok, csak most, csak Önnek!
- ha nincs ideje rá,
- ha úgy érzi, káros hatással van Önre,
- ha ma még vezetni akar,
- ha még nem próbálta,
- ha a szülők nem engedik,
- ha egyszerűen csak másnak akarna fizetni egy italt,
- vagy ha nem akar szenvedni a másnapossággal járó kellemetlenségekkel,
berúgok Ön helyett!

Nem kell mást tennie, csak átutalnia azt az összeget, amit az ivásra
fordítana és én vállalom, hogy a teljes összeget eliszom!
Az utalásnál a közleményhez írja oda, hogy: "berúgás".

A 18 éven felülieknek írt viccet ki-ki olvassa el a hivatkozott blogból.
Itt abbahagyom a tallózást.

 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr525167926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása