Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.05.23. 19:09 emmausz

Harmincnégy év múlva

Lehet, hogy mi, akik 39 és fél évvel ezelőtt végeztük el a főiskolát, utoljára 34 éve találkoztunk. Most 3-4 szervező sebtében nekiesett az iwiw-nek és egyéb III/III-as lehetőségnek, és megtalálták a szűk felét az egykor volt bandának. Legalább 30-an összejöttünk hát ennyi év elteltével, és be kell vallanom – részemről csekély hajlandósággal a meglepődésre. Amivel találkoztunk, azért mégis enyhén szólva meglepi lett. Gondoljatok el fiatal felnőtteket, akik beülnek az időgépbe, és ősz hajjal vagy kopaszon, ropi soványan vagy szörnyű dagadtan bibircsókosan megjelennek, és nem adják át egymásnak a helyet, mert mindnyájan nyugdíjasok. Volt, akit azonnal megismertem. Volt, akit nem azonnal, és volt, akit nem ismertem meg. Volt, aki azonnal megismert engem, volt, aki csak később, s olyan is akadt, akinek még a nevem említése sem jelentett nagyobb izgalmat. Igen, én is odajártam, mint a többiek? – kérdezte.
Hatan pedig már odakintről-fentről-máshonnan nézték, hogy mit idétlenkedünk össze. Ők már nem jöhettek közénk, mert más létre szenderültek. Ez igazán meglepő, mert nem tudtam róluk. Az is meglepő, hogy egyikükről se gondoltam, hogy túlélem őt.
Van, aki még nemrég látta öreg tanárunkat a Szent István parkban sétálni.
– Jó napot, tanár úr! – köszönt rá illedelmesen.
– Maga kicsodácska is?
Megmondta a nevét.
Mire az öreg úr megint: – Ahá! – és ment tovább.
Másnap a jelenet hajszálra megismétlődött.
Harmadnap már a köszönés is elmaradt.
Ha jól jegyeztem meg, Ligeti Mária még él, Nemes László is, és a Pásztor még tanít is vagy 80 évesen.
Volt, aki úgy nézett ki, mint a tévében sokat szereplő Hegedűs Zsuzsa, noha egész más neve van, másikuk meg mintha maga Simóka Kálmánné volna. Harmadikuk 150 kilós, és nyomja magába az inzulint, negyedikük öregasszonyt formáz, megint másokon nem látszik meg az idő múlása.
Akad értékelhető megfigyelésem a pszichológusok számára is. Leült ez az öregecskedő banda az étteremben, és elkezdett beszélgetni. Az arcok pedig egyre ismerősebbekké lettek, s a több órás szövegelés során jócskán visszafiatalodtak. Ennek nyilván az a mögöttese, hogy visszajöttek a korábbról ismert gesztusok, oldódtak a görcsök, és mindenki röhögősre fogta mondandóját, márpedig az használni szokott. Nem tudom, később mi lett, én jó hangulatú társaságot hagytam ott hallgatva egykori tanáromra, aki azt mondta: a találkozókról akkor kell eljönni, amikor a csúcson van: így kellemes élményként rögzül.
Ezúttal ez történt.        
   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr585167961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása