Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.06.20. 09:22 emmausz

Pótcselekvések

Kutyaharapást szőrével
Néhány nap óta megpróbálom testem túltáplálását megakadályozni. Nagyon sokan kísérletezünk ezzel. A módszerek különfélék. Magam egyszer csak fehérjéket ettem. Szinte kizárólag. Majd abbahagyva visszaszedtem mind a 25 kilót. Máskor nagyjából vegis étrenden voltam, majd abbahagyva visszaszedtem vagy 15 kilót. Megint máskor kiiktattam a kenyeret a mindennapi betevő falatok közül. Ettől elment belőlem a feleslegesen lekötött víz, majd amikor újra elkezdtem kenyeret enni, visszajött az a néhány kilónyi plusz.
Most új módszert találtam. Pótcselekvéssel kilőni a pótcselekvést. Úgy indult a dolog, hogy legutóbb a Nyugati pályaudvaron belebotlottam kétféle lejárt határidejű rejtvényfüzetbe. Mindkettőt megvettem. Egy keménydiót és egy olasz módra típusút. Mint tudjátok, korábbi blogomban elismertem már, hogy a rejtvényfejtés miközben agytorna is, egyfajta pótcselekvés. Semmi nem oldódik meg általa a kulcssoron kívül, senki nem lesz értékesebb, gazdagabb. A zsákmány pusztán annak a tudata, hogy sikerült rendet rakni a betűk között. Mégis elszórakoztat sokakat. Engem is. Eddig azzal szórakoztam, hogy hazatérve feltöltöttem a „szatyromat” uzsonnaképpen. Az is pótcselekvés volt. Addig se kellett mást tenni, mint hódolni a kulináris élvezeteknek. Most hazaérkezve megfejtek egy-két rejtvényt, ha még éheznék, meghallgatok néhány kedves melódiát a mezzo tévén, s ha még ez is kevés, főzök fél liter mentateát, és iszom boldogan, könyvet lapozgatok (láthatjátok, mert olykor idézem őket). Megpróbálok ellenemondani a kenyérnek, és minden szövetségesének. Néhány szelet sajttal engesztelem követelődző ízlelőbimbóimat. Nem akartam ilyen naturalisztikusan fogalmazni. Bocs. Talán „lekopik” rólam minden nem odavaló.  
A módszer egyelőre működik. Ugyanaz a elve, mint amikor egy bennem megszólaló dallam fél nap elteltével még mindig elő-előjön. Ráfókuszálok egy másikra, és rendszerint sikerül vele „kiütni” az előzőt. Pl. bennem él a Felkelő nap háza, az Animals híres slágere, amikor felismerem, hogy már az unalomig vissza-visszatér a dallam, kiütöm mondjuk Beethoven VII. szimfóniájának II. tételével, mely ugyanígy él bennem (vagy viszont, utóbbit az előzővel). Most azon dolgozom hát, hogy az uzsonnát, vacsorát jelentősen visszaszorítsam, kiüssem más pótcselekvéssel, amit szintén szeretek művelni.    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr55167998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása