Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.07.25. 11:53 emmausz

A téma az utcán hever

POST
A téma az utcán hever.
Aki mindennap ír valamilyen anyagot, elvileg jól teszi, ha elereszti a „ceruzáját”, és hagyja, hogy az karistoljon valamit a papírra. Azért, mert kizárt, hogy naponta jussanak eszébe világmegváltó gondolatok,
világszép mesék,
világátalakító költői képek, stílusújdonságok, a
világon eladdig sosevolt elképzelések.
Ha az utóbbiban kételkednél, olvasd végig a Prádikátor könyvét, aki több ezer évvel ezelőtt kijelenti, hogy nincs semmi új a nap alatt, minden csak hiábavalóság és szélkergetés. Ami most van, az már volt korábban is, és ami lesz, az már van most is, és volt korábban is.
Amit idáig lekörmöltem az igaz, de...
A prédikátor is elismeri, hogy az Isten parancsainak megtartása nem hiábavaló, és az sem áll, hogy minden volt már. Legfeljebb a hiánya. Mert pl. számítógép 100 éve nem volt. Stb, stb.
Másfelé kell hát kanyarítani mondandómat is. Igaz, hogy falrengető hatások nem érnek naponta, de mindig akad valami, amit érdemes közzétenni. Ezek sokszor mozgások, máskor meg érdekes hatások.
Ilyen mozgások: Megjött Kati lányunk este, és elment reggel. Megjöttek Ausztráliából a magyar küldöttek, akik részt vettek az ifjúsági világtalálkozón, és elmegy Fél Szabolcs, jezsuita fiatal, ma Londonba két évre tanulni. Viszont tegnap megérkeztek Ny. Európából fiatal amerikai rokonaink, Csia három gyermeke: Mary Ellen, Christopher és Anna. Holnap elmozgunk a Dunakanyarba, holnapután meg Lébénybe, a Szent Jakab búcsúba, s ahol előállhatnak azok az érdekes hatások, melyekről szintén érdemes beszámolni. (Lébényi élmények)
Miként arról a munkáról is, amelyen dolgozom. Egy arcképcsarnok egykor élt jezsuitákról, melyet néhány élő visszaemlékezése egészít ki, és mely könyvalakban jövőre jelenik meg. Nem is olyan könnyű rendet vágni az azonos nevű, de eltérő időben élők, az egy főre többen megemlékezők anyagai, a más könyvekben már megjelent portrék között. Minden szerzetes egy-egy fejezetke, s a szerkezetet a nevek abc-rendje fogja meghatározni. Jelenleg is meghaladja a 100-at a bemutatott jezsuiták száma. A közben várható pontosítások után érdemes a végső sorrendet kialakítani a jelenlegi, kb. 15 fájlból.
Viszont várom az Új ember Évkönyv megjelenését, melyben elvileg több cikkem kapott helyet. Nincs visszajelzésem róluk. A honoráriumról se, noha sürgősen kérettem megírni őket. S van egy recenziós ígérvény is ugyanettől a laptól, mely feleséggel írt könyvünkről szólna.
Lám mennyi minden hatást lehetne kifejteni, merthogy
A téma az utcán hever.
A téma: Heverők az utcán.
Heverő témák az utcán.
A heverő utcai témák.
Utcai témák a heverőn.
Az utcai témák hevertetése.
Az utcán heverők témái.
A témázók utcai hevertetése.
Az utcán heverők témáztatása.
A heverőn témázók utcája.
(Az utcán ma egy külföldi érme hevert, fölkaptam. Tücsi rá a tanúm, meg arra is, hogy ettől nem fogok meggazdagodni.)
PRAE
Te, a jó tea jó!
Hogy mire?
Az egyik újság szerint azok, akik a fekete teából naponta 3,75 dl-nél többet isznak, kevésbé kapnak infarktust, szív- és érrendszeri megbetegedést, s kedvező hatású „lehet” (sic!) a daganatos betegségek megelőzésében is.
Hajlok arra, hogy az első kijelentést megerősítsem. Hogy még mire „lehet” jó? Nem kell hozzá sok fantázia: mindenre, s mindennek az ellenkezőjére is. Hát miért ne? Lehetni lehet. Pl. szomjúság oltására. Ezt az újság nem sorolja fel, de fogszuvasodást gátló hatását igen, s az oxidatív stressz elleni hatását is. Ez meg hátráltatja a dohányosok tüdőrákjának kialakulását.
Vettél már legalább 10 dkg fekete teát? Még nyitva vannak a boltok!  :-)



Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr45168036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása