Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.09.05. 09:30 emmausz

Motorikus viselkedések

POST
Chaplin filmjében, a Modern időkben a munkás két kezében villáskulcs. A futószalagon érkező munkadarabon egyszerre mindkettővel dolgozva azonos mozdulatokkal meghúzza az egymástól kb. 25 cm-re levő anyacsavarokat. Majd hazafelé mentében az előtte haladó úr télikabátján felfedez két gombot, melyek a pántot tartják egymástól kb. 25 cm-re. Az úr mögé lép és meghúzza képzeletbeli villáskulcsaival a gombokat. Majd egy esőcsatorna fémpántjával találkozik. És az automatikus mozdulatok megismétlődnek. Nem tud leállni. Meghúzó mozdulatokat kell tennie a csatornapánt látványának ingerére.
Ez ma is így van: Azt álmodom, hogy a piros nyolcas kártyára fekete kilencest találtam, majd piros tízest is.
Tegnap meg kezembe került egy fénykép. Hatalmas színes kavalkádot ábrázolt. Címe, a tömeg. Főleg fehér, de sárga, piros és kék, zöld ingeket viselt a felülről fényképezett sokaság. Én meg napok óta játszom a számítógépen a bubble shooter nevű játékot. Ez egy biliárdszerű game, ha a kilövendő színűvel legalább két azonos másikat célba kapok, megsemmisül mind a három (vagy több). Nem cifrázom. A fényképet pásztázva azt kerestem, hogy hol áll egymás mellett legalább két azonos színű fazon. Meglepődtem, hogy a kép alján nincs egy harmadik, akivel ki tudom ütni a másik kettőt. Mindez egy villanásnyi idő alatt történt, de megtörtént. Megmosolyogtam magamagamat.
PRAE
Öröm - üröm - korom
Tegnap azt mondta egy teológus, hogy akiből hiányzik az öröm, abban nincs jelen Jézus Krisztus. Lehet, hogy azt mondta, én meg azt mondom, hogy Jézus nem az egészségesekhez jött, nem is az írástudókhoz, farizeusokhoz, legfeljebb elmondani nekik, hogy tévúton járnak, hanem a betegekhez és a bűnösökhöz.
Ugyancsak azt mondta, boldogok, akik sírnak, mert majd megvigasztaltatnak. Kérdem én, sír-e, aki szétreped az örömtől?
Kérdem én, akiknek reménytelen az életük (egy reményük van, a végső), halálos, állapotszerű betegségtől szenvednek, azokban nincs-e jelen Jézus, akik elkeseredettek a magányosságuk miatt, azokat elkerüli-e Jézus? Nem inkább az emberek kerülik el őket?
Az a rákos nő, aki az egészséges beteglátogatókat arra kérte, hogy ne az örömről prédikáljanak neki, aki megtapasztalta a purgatórium bugyrait, és azt, hogy betegségében semmiféle öröm nincs, annak életében nincs-e ott Jézus?
Hadd legyenek efelől kétségeim.
Inkább azt gondolom, hogy vannak olyan közhelyek, melyek tartósan befolyásolják az emberek gondolkozását. Ilyen nekem pl. ez: Lehet, hogy te öregszel, de én nem – mondják, akik ezzel hitegetik magukat, s közben szipirtyó módjára zsémbelnek, közben százféle testi bajról panaszkodnak, de ők aztán egyáltalán nem vénülnek.
         

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr885168078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása