Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.10.03. 19:45 emmausz

Véget ér

POST
Mielőtt véget érne a nap, meg ne feledkezzem Melikéről, aki tini hölgy. Gyakorta találkozom vele a képernyőn, mert családi fotók alkotják a képernyővédelmet, és folyamatosan úsznak be a mezőbe, és tűnnek át, hogy másik kép kerüljön előtérbe. Tegnap is láttam Meli tiszta és nyílt tekintetét, aki kb. négyszáz pontot ért el az értettségin. Nem értek hozzá, ezért értésemre adták, hogy ma ezzel bármelyik jobb egyetemre be lehet kerülni. Ő Veszprémnél kötött ki. Több okból is. Pl. Zoli papa is ott végzett. Hát sok sikert Neki, Neked, akik keresztlányom vagy, és akinek ez okból mindig adósa vagyok. Isten éltessen, Melinda!
Ez a véget érés ma nagyon beragadt.
Számomra ma ér véget ugyanis – és végképpen – a nyár. Hetek, sőt hónapok óta szemezek néhány figurával, melyek kádtakarításkor útban vannak, és valamiért (na ugyan miért, egyre feledékenyebb vagyok) mindig ott is maradnak a kád sarkában. Elhatároztam pedig már sokszor, hogy kihozom őket, és a következő szezonig elteszem a játékok közé.
Miről is van szó?
Estelle, kisunoka (3 és fél éves) néhány műanyagállatkával játszott fürdés közben, mikor nálunk jártak. Egy lágy pévécé zöld békával (avec une grenouille) és egy rózsaszínű kiskacsával (avec un canard), továbbá egy tömör, kemény műanyag fekete tehénkével (avec une vache), amely, íme megszökött a játékfarmról, és egy homokozóforma zöld halacskával (avec un poisson). A béka és a kacsa ha nem is sípolt, lőtte ki a vizet a lyukon.
Most vége a sarokban való tartózkodásunknak.
Nyakon ragadtam őket. Kiebrudaltattak a kád padkájáról.
Végül is októbert írunk, és ottlétük olyan slampos volt, mint az a naptár, melyet hónapok óta elfelejtettek átforgatni.
Most megyek, és megnézem a naptárt!

PRAE
Mik vogmuk
Elcsodálkozom XY tehetségén, sokszerű adottságain. Lehetőségein is, mellyel tehetségeinek utat engedhet. Elcsodálkozom, és miután elcsodálkoztam, megnyugszom. Tehetségesebb-e a fenyő, mint a libatop. Intelligensebb állat-e a delfin, mint a rozmár? Egyáltalán van-e ennek a kérdésfeltevésnek bármiféle jelentősége?

Azt hiszem, nincs. Legalábbis ami Istennek velünk való terveit illeti. Mindnyájunknak olyan készségeket (karizmákat) adott, amelyekre az Ő tervei megvalósulása szempontjából a legbölcsebbnek talált-ítélt. Mi pedig akkor járunk jól, ha bizalommal elfogadjuk ezeket a tehetségeket, tehetségtelenségeket, beszabályozottságot, mert csak így vagyunk képesek jó libatop, jó fenyő, jó delfin vagy jó rozmár lenni. Az igazán jó dolog: sajátmagunk lenni Isten kedvére.

Baki
 A rózsafüzérről jut eszembe az a vatikáni rádióbeli eset, melynek fültanúja voltam. A millióegyszer elmondott Ave Maria szövegét minden alkalommal eltévesztette a mikrofonlázzal küszködő apáca. Oly sokszor és sokféle módon bakizott és felejtette el az üvözlégy szövegét, hogy egy súlyos csöndet követően más, idegen hang kezdte folytatni a sikerülni nem akaró imát.

Nincs ez ellen orvosság. Antal Imrével is – aki pedig rutinos róka volt – megesett egyszer. Egy reumatológussal beszélgetett a csípőízületi ficamról. Ám sehogy sem tudta kimondani. Minduntalan csípőficületet emlegetett, és ezt: csípőficületi izam.   

     

    

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr95168126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása