Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.11.08. 11:29 emmausz

Helyzetjelentés

POST
Tücsi lábának állapota kb. változatlan. Kíméletre szorul, különben fáj. Még a szanatóriumban elhatározta, hogy amíg itthon vesztegel, a szomszédasszonnyal megcsináltatja fogait. Csak érdekességként: osztálytársa volt a korábbi fogorvosnak. Most „láb”-adozik, s közben begyulladt a feje is. Mondom neki, még szerencse, hogy a fogfájásra szedett csillapító lábad fájását is csillapítja.
Az én állapotom is furcsa. Úgy éreztem, hogy fogy a levegőm. Ezért túlsúlyom a fő felelős. Mostanában kevesebbet kívánok enni. Mellette néminemű teákat is iszom erre, meg arra.
Hát ez van.
Tücsinek több ideje lévén tegnap rendbetetette a mellékhelyiség legnagyobb edényét, ma kérésére vettünk egy kombi frigót. Holnap vasárnap, és a hetedik napon mi is megpihenünk, ahogy illik. Ma legalább három helyre kellene mennünk délután. Nyugdíjas találkozó, szalagavató, regnum. Nem tudom, mit győzünk ezekből.
A politikával továbbra sem kívánok foglalkozni, legalábbis sokat nem. A hét meglepetése, hogy a cinikusék az általuk igényelt hitelből a szörnyen legyengített országgal szemben a nemzetközi érdekeltségű bankok megtámogatását látják legfontosabbnak. Gratulálok.     


PRAE

Közös platform

A kommunistáknak abban van igazuk, amiről a FIDESZ is azt mondja, hogy igaz. Lehet, hogy fordítva is így van. Ezzel csak azt szeretném elmondani, hogy a toleranciának eddig kellene elérni. És akkor, amiben ezek a szélső nézetek mégis találkoznak, arról bízvást mondhatjuk, hogy közös kincsünk. De nevezhetném közös platformnak is. Csak erről lehet indulni, ha együtt akarunk és egy irányba evezni.
***
Egyszer a kézi könyvtárban két kötet közé csúsztatott cédulkát találtunk a következő felirattal: Elvittem a Faust. Ennek analógiája lehet az a csasztuska, melyet én találtam ki:

Feleségem addig hergelt, megittam egy üveg Zweigelt.
***
… lankadok, befejezem a cikket. Még mielőtt elmegyek, elmentem ezen a néven: lanka.doc
Hű! Ennek analógiájára sokféle doc elképzelhető. Kapásból írom a következőket:
elfáradtan, tehát punnya.doc,
rólam szól a me.doc,
a cseh-magyarokról a csema.doc,
s ha minden rendesen összejön, a jólhala.doc.
Tippjeim rovatokra
Kellene nyitni egy IMMÁRON rovatot. Mindig adódik évforduló, rendezvénymegnyitó stb. Ne kelljen leírni ezt a hótt lapos immáront. Nyomtassuk a rovatcímbe, s elég legyen csak folytatni, hogy immáron X-edszer mi történt.

Kellene egy másik rovat is Kikérjük magunknak (a továbbiakban: km) címmel. Ugyanis napjában annyiszor szemtelenkedik a média, hogy másképpen alig elviselhető, minthogy alkalmanként orrba nyomjuk őket. Pl. 2002 májusában a Hit Gy. lapja a Hetek a Kossuth-téri tüntetés kapcsán kétségbe vonja a függetlenség eszméjét, a 15 millió magyar összetartását, az állam és az egyház érdekazonosságát mint értéket. A széparcú százezreket bigottnak, fanatikusnak, paranoiásnak nevezi. Km.

A multik a becsületes munka értékét, és az ellenértékeként kapott fizetést röhögik ki, amikor a Media Marktban egy videokazettát 1 forintért adnak napokig. Továbbmegyek: a dolgozók emberi méltóságát tapossák sárba tudva és akarva, hiszen jól tudják, hogy közelharcba fog bocsátkozni a tömeg a holmik megszerzésének a vágya le fogja őket aljasítani. Mégis megteszi, hogy bevadítja vele a nagyérdeműt. Km.

Ugyanígy tesz az Auchan is, amikor ártébolyról ír. Km.

***
Varga Domokos írja valahogy így: feleségem olyan, mint egy pompás paripa. Mint egy pazar ló, bizony-bizony pazar-ló.
***
Gyűröm magamba a második fogást. Ógok-mógok magamban: Ha ilyet csinálna a feleségem otthon, … akkor …(több érdeklődő szempár kíváncsian lesi: vajon tényleg, mi lenne akkor?)

… rizseshús lenne ebédre – fejezem be a mondatot. 

***
A plaza mozija előtt áll a pattogtató előtt egy pár. A fiú szól a szőke eladónak:

– Lécci, mérjél már meg egy liter pattogatott kukoricát!

– A szőke irtó ártatlanul: – Csak Pop Corn van.
***

A papot lemeszeli N. Y.-ban a rendőr gyorshajtásért.

A papnak nincs sok pénze, s kétségbeesetten keres valami mentséget, mikor megszólal a policeman: – Emlékszik rám, atyám, ön tanított engem hittanra. Na most szépen hazamegy, és ötvenszer leírja, hogy „Tilos a városban 60 mile-lal közlekedni, mert veszélyezteti a biztonságot.”

Ez a történet pedig New Jersey-ben esett meg az 56-os nagybátyámmal.

Tehát ötvenhat decemberében mentek ki. (Jeligéjük, hogy ne lehessen őket azonosítani illetékteleneknek: Szemüveges Boldizsár volt.) Meglett ember korában tanult meg autót vezetni, és mazsola korában rettenetesen félt a sebességtől. Amint poroszkál az úton, lemeszeli az utcán a policeman,  és kb. a következőket mondja neki: Kedves uram! Ha ön egy farmer, és teheneket hajt az út szélén, akkor ez a tempó nagyjából megfelelő. De ön autót vezet. Hajtson tisztességes tempóban. Hajtson 50-nel!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr185168176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása