Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.11.12. 09:53 emmausz

Mi jön még?

POST
Célszerűen egymás közelébe telepítik a tervezők az olyan helyiségeket, amelyekben folyóvíz-szolgáltatás működik, üzemel. Ezekbe szerelik be a vizesblokkokat. Közös jellemzőjük az, hogy az érkező víz szelepeken keresztülhaladva bukkan elő, és elfolyó rendszereken keresztül távozik bűzelzáró közbeiktatásával, különben betöltené a teret a csatornaszag. Mivel elég sérülékeny a rendszer, és elég sűrűn változtatják a szerelvényeket minőségükben és formájukban, visszatérő gondot okoz a bennük keletkező ilyen-olyan kopás, sérülés. A leggyakoribb azonban a rendszer tömítetlensége, törése, repedése, stb miatti szivárgás. Generációkat tart izgalomban egy-egy megoldhatatlannak látszó probléma. Mit szenvedett már anyánk a vécétartályból le-lezúduló víz miatt, mit a széntüzelésű fürdőszobahenger szétfagyása miatt, elfuserált keményforrasztások, az ólomcsövek hajszálrepedéseinél előtörő csepegések, vékony vízsugár miatt. Ő nem a tűztől, a víztől félt.
Ám a frász utolért engem is. Rám várt nemegyszer a szelepcsere, a vízspriccelés megállítása a vízóra hollanderjénél, de korábban a mosógép szétdurrant csöve miatti beázás megállítása is. Hogy drukkoltam, hogy csereszabatos legyen az újonnan vett és más formájú zuhanyozó és kádtöltő csaptelep. Hogy baj nélkül szereljem le a régit, és helyére az újat, hogy az új ne csepegjen ott, ahol nem szabad neki, de törjön elő belőle a víz ott, ahol kell. Újabban egy permanens plafonbeázással küszködünk mi, akik elszenvedjük és felső szomszédunk, akinél egy trehányan elvégzett munka okozza ezt és ismételten. Most meg bajunk támadt a vécécsészéből kivezető vastag csővel. Nekem nem sikerült a csepegésre porszáraz megoldást találni ismételt erőfeszíteléseim ellenére sem. Tücsi kihívta a szervizt. Kicserélték újra az edényt csövestül. Folyatott. Kihívta őket újra. Megint megragasztották. (Mára már állandósult nálunk az ecetszag.) Reggelre kelve megállapítottuk, hogy erőfeszítés ide, javítás oda, még jobban szivárog a víz, mint korábban.
El kellene költöznünk tanyára, ahol budi van (űrgödrös árnyékszék, hogy finom legyek). Egyedül, az akadályoz meg benne, hogy a budira jönnek a legyek, a legyekre jönnek a pókok, és utálom a pókhálóval teleszőtt kabint. A szagáról nem is beszélve.
Kiváncsi vagyok, mi jön még.

PRAE
Hatalmas ötlettel vigasztalom sehová sem utazó önmagamat. Rájöttem, hogy sehová sem érdemes utazni. Teljesen hiábavaló és fölösleges is.
Hogy miért?
Mert a föld gömbölyű, s a gömb, mint tudjuk, azon számtalan pontok mértani helye, melyek a gömb középpontjától kb. egyenlő távol vannak. Miután mindegyik hely nagyjából egyenlő távol van a föld központjától, csaknem teljesen egyformán, és ezért aztán secko jedno, hogy éppen a világ melyik pontján tartózkodom. Mindig ott van a világ közepe, ahol vagyok.
***
2002-ben J. Chirac lett a francia választások befutója.
... és ki lesz húsz év múlva a kormányfő?
???
Sirák-fia.
Déli telefonáló
Hívó félre ismételten
megjegyzést tesz egyik atya:
Mi most éppen ebédelünk,
Essen le rólad a gatya! 

Vihar egy pohár vízben
A Szép Ilonka étteremben a fagylaltunkba szúrtak egy-egy hosszú fogpiszkálót. Az egyik zöld sztaniolból vagdosott pálmalombban, a másik legyező módon kihajtott színes papír – talán – napban végződik. Feltettem magamban, hogy felteszem valahová. Felteszem, hogy felteszem pl. a pc-monitor sarkára. E célból V-alakban beleszúrtam a radíromba a két trópust idéző izét. Snassznak találtam a meztelen radírt, mely színben a kétnapja főtt csirkemellre emlékeztetett. Eltakartam hát egy öntapira írt BERMUDA-felirattal, egyúttal képeslap-jelleget adván a kompozíciónak. Ez tehát a csendélet neve. Telt-múlt az idő. Nyár lett. Bekapcsoltam az asztali ventillátort. Amint dolgozom a számítógépen, egyszer csak azt látom, hogy a helyi tornádó gyökerestül (gyökér=radix, lat. ld. még: radír) kitépi az én pálmafámat, és odébb taszajtja. Hát valóban igaz a mondás. Létezik vihar a pohárban. Létezik laborkörülmények között, és létezik irodában is, csak ki kell várni.
Hé… Mindjárt folytatom az írást, csak újra a padlón hever a pálma műnapocskástul. Megyek, s intézkedem.
Na, megoldottam. A baloldalra állítva kikerüli a heveny légvihart, legfeljebb már nem Bermuda a neve, hanem St. George-s Island. Na bumm.
Mi az, mi az?
Mi ez: kr?
Krisztus rövidítve?
A kripton vegyjele?
...
Nem, nem: a kr – Akaratlanul, ti. a kar a-tlanul.
Mi az? Kfügg
(kéleggüf)
Szavak – szavak
Vannak olyan szavak, melyek mást jelentenek, mint aminek hangzanak A mekeke a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének a rövidítése. De a MAKACS sem dacos valakit jelent immár, hanem a Magyar Katolikus Családszövetség rövidítése. Tehát a MAKACS MEKEKE nem csökönyös állat, hanem két intézmény. 


        

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr195168180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása