Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.12.17. 12:55 emmausz

Fregoli

Megírtam már a fregolit? Nem? Csak akartam?
A fregoli itt nem fel- és lehúzható keret teregető madzagokkal, hanem ember. A fregoli ember a kereskedelemből ismert kategória, legalábbis nekem. Olyan jolly joker szaki, aki minden területen jó hatásfokkal bevethető. Valószínűleg onnan ered, hogy fregolinak hívják a kifordítva-befordítva egyaránt viselhető kabátot. Ilyen fregoli a régi magyar viseletek közül pl. a suba. Szőrével vagy bőrével kifelé hordható, attól függően, hogy az időjárásnak melyik mód fele meg leginkább.
Magam is megértem néhányszor, hogy fregolinak tekintettek – vagy legalább szerettek volna annak tekinteni. Nem mondom: kialakítok egyéni módszereket adott kihívás minél gördülésmentesebb lebonyolítására. Így készítettem már könyvhöz témajegyzéket, folyóirathoz repertóriumot, stb, mindenre persze nem vagyok alkalmas. Egyszer pl. átkértek egy másik vállalathoz többfunkciós beosztásba (Akkoriban létezett az áthelyezés kategória.) párhuzamosan fejlesztőnek, tervosztály-vezetőnek, TMK karbantartók irányítására, de leltárak levezetésére és közgazdásznak, valamint versenytárgyalások levezetőjének. Annak ellenére átkértek, hogy tiltakoztam ellene. Nem ismerem a tervezés módszertanát, soha nem készítettem vállalati tervet, és nem is érdekel. A többit elég jó színvonalon elláttam.
Egy más alkalommal megkeresett egy értelmiségi azzal, hogy ugye én rendelkezem mérlegképes könyvelői végzettséggel, mert kellenék nekik főkönyvelőnek. Mondom: nem rendelkezem, ráadásul, ha valamit ki nem állhatok, akkor az a könyvelés, a kettős könyvelés, a mit hova dugjunk el, hogyan lesz jó az egyenleg stb, stb. Telt-múlt az idő, majd barátom újra jelentkezett, mert úgy vélte, hogy beszélem a nyugati nyelveket. Akkor ugyanis ilyen palira volt szüksége. Alig akarta elhinni, hogy csak német alapfokú vizsgám van, meg orosz. Merthogy neki akkor nyelvtudó emberre lett volna szüksége.
Úgy látszik fregoli fejem van.
Még mostanság is úgy érzem magam néha, mint a cilinder mélyén üldögélő nyúl, akit időnként a mágus fülön csíp, és kiránt a kalapból. Hadd lássa a nagyérdemű, hogy mit talált.
Pedig ez idő szerint csak egy fregoli van az országban. Pontosabban egy sincs, de olyan igen, aki magát annak tartja. Politikus-milliomos az istenadta igen felelős beosztásban. Egyedül csak ő tud mindenre megoldást. De hogy mit tud egyedül csak ő, azt is egyedül csak ő tudja.
Lehet, hogy ő se?              

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr25168236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása