Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.02.15. 15:55 emmausz

Képek s könyvek

Vége a festésnek, a két szoba átköltöztetésének. A képek innen oda, onnan ide kerülnek, de mégse mind. Úgy határoztunk, hogy a nagyobb családról készült portrék egységesen a mi hálószobánkban lesznek kitéve, merthogy némi intimitásuk van. Megnéztük néhány unoka fotóját középzöld keretben: jól mutattak ilyen rámában. Vidám szín ez, és jól illik a sárgára mixelt pinxelt falra. Lassacskán összeáll, hogy a családfa ágaira kinek-kinek melyik fotója kerül. Nagyszülők, gyerekek házaspárok, unokák.

Nagyobb baj van a könyvekkel. Valaha én szereztem be zömüket. De Tücsi is, kiváltképp, mióta a kiadónál dolgozik. Hoztak a gyerekek is haza saját maguk által vásárolt könyveket. Az én könyveim elkerültek az ő szobáikba, az ő könyveik a mi szobánkba, és egymáséiba. Vannak olyan könyvek, melyeket ők selejteztek ki, de szerintünk még használhatók. Vannak olyanok, melyeket mi ítéltünk kiebrudalásra. Vannak szépirodalmi és szakkönyveink. Ezek is itt meg ott vannak.

Tudom, hogy egy helyre kellene telepíteni az egy lakáson belüli valamennyi könyvet, a többitől meg megszabadulni, de nem így van mégse. Mica a klub miatt játékelméleti és játékokat, énekeket tartalmazó könyveket kell, hogy tartson magánál, egyetemi olvasmányairól nem is beszélve. Kell, hogy kéziszótár is kézközelben legyen nála. Kati saját könyvei közül a legfontosabbak a verseskötetek, az emberi testtel foglalkozók és a lélektaniak. De elég rendes szakkönyvtára van hitoktatói vizsgáihoz igazodóan is.

A nappaliban maradnak zömmel a szépirodalom könyvei szerzőnként abc-be rendezve, de ott is vannak veres kötetek, zenei, képzőművészeti, nyelvhelyességgel, nyelvekkel foglalkozó könyvek. Ám nálunk vannak a kicsi szobában a nekem szükséges kézikönyvek, lexikonok, szótárak, a Prohászka-sorozat létező kötetei, lelkiségi irodalom stb.

Nem lesz hát egységes főkönyvtár nálunk, marad a kevéssé áttekinthető, de mégis praktikus elrendezés. És az így képződött kisebb káosz is. Most elég sok könyvünktől megszabadulunk. Nem kínálom őket, mert úgy vélem, más is szabadulna tőlük. Avagy kinek kellene pl. egy tavalyelőtti kalendárium vagy hasonló. Most Kazinczyhoz fordulok:
Tűzbe felét! Himfy: Vetem.
Dayka: Újra felét! Himfy: Ím!
Dayka: Harmadikat még!
Himfy: Lángol az is!
Dayka: Jer most; vár az olympusi kar.
Hm. Az olympusi kar nem kívánkozik engem várni, de egy pohár vörösbor igen. Egészségetekre
!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr985168312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása