Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.02.25. 09:26 emmausz

Szigorodik a gyed?

„Az elképzelések szerint idén szigorodnak a gyed szabályai: fél év helyett egyéves munkaviszonyra lesz szükség a jogosultsághoz. Továbbra is maximum két évig járna a gyed, de azzal a megkötéssel, hogy aki ennél kevesebb időt tölt munkaviszonyban, annak csak annyi ideig jár ez a juttatás, amennyi időt előtte munkában töltött." - forrás: Népszabadság Online. Egy rossebet! Szigorítják a gyedet. Felháborító az újságíróknak a szavak értelme elleni lázadása. Még felháborítóbb persze az a politikusi magatartás, mely a közjó helyett folyamatosan a közrosszat termeli.
Addig jelzek vissza, amíg meg nem értik, akiknek ez a dolguk: A tél szigorodik, az időjárás úgyszintén. Az történik ugyanis velünk, és nem magunk csináljuk. A gyed szabályozása nem történés, hanem tudatos döntés. X-é, Y-é.
Mi az hogy az elképzelések szerint?
Kinek az elképzelése szerint?
Miért nem vállalja az arcát?
Miért lapít, miért tesz úgy, mintha a szigorúság mint egy átok, valahonnan egyszer csak „begyűrűzne”.
Hát nem.
A szigorítás, gatyánk szíjának ismételt rángatása, politikusok tudatos cselekedetsorozatának a része.
Nehogy már magától szigorodjon a gyed!   

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr185168327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lehokrisz 2009.03.10. 18:19:43

Nekem talán ez sem fog fájni. 33 éves vagyok, most lettem terhes. 18 éves korom óta dolgozok és a GYED a maximális összeg lesz. Tudatosan tervezünk családot, ezért jön csak ilyen későn a baba. Persze tartalékolunk is a devizás lakáshitel törlesztőre. Dolgozom látástól vakulásig és remélhetőleg a munkahelyemről megyek szülni. Egy dologtól félek csak, hogy nem lesz majd a bölcsiben a jövevényünknek hely. De talán a szüleink nyugdíjasok lesznek addigra.

Ismeretlen_11533 2009.03.11. 12:16:54

Örülök sikeres életvitelének. Amikor kismamát látok az utcán, Isten áldását kérem rá és a benne megfogant kis életre. Posztom pedig arról szólt, hogy eufémizmus a megszorító döntésekről szóló híreket szenvedő igealakban közölni vagy történésként aposztrofálni, mert tudatos cselekedetek kinyilvánításáról van szó, tehát illene és úgy volna a tisztességes, ha arról tudósítanának a lapok, hogy XY egyén vagy testület úgy döntött, hogy ezután szigorítják a GYED-et vagy akármit, és nem istencsapásának feltüntetve személytelenül kihúzódni a döntés felelőssége alól. Szeretettel üdvözlöm Önt, Önöket.
süti beállítások módosítása