Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.03.10. 20:48 emmausz

Vizsgálatok közötti töprengéseim

Olvasom az Eőry Ajándokról szóló interjúkötetet. Bőségesen szól a reinkarnációról. Többször is visszatér a kérdező a témához. A lélekvándorlásról szóló részek nem hatnak meg, mert nem hiszek létében. Problémáim: Jézus és mások halottámasztásaikor mindig emberekké lettek a halottak. Bizonyosan mondhatom, hogy Lázár saját lelkét kapta vissza. Beszélnek arról is, hogy mennyi ideig tartózkodik a tisztítóhelyen a lélek. Gyanítom, hogy semeddig, mivel a testét elhagyó lélek kiesik az időből. Így írja ezt a jezsuita Boros László is vagy ötven évvel ezelőtt könyvében. Gondoljunk csak a tékozlóra. Szembekerül apja irgalmas jóságával. Meddig tart a fiú tisztulása a személyes találkozásban? Semeddig. Intenzitások találkoznak az ölelésben. Nincs idő, illetve ha van, nem számít. Csak az ölelő szeretet.

Hitünk szerint az irgalmas jósággal való találkozásban oldódik fel a teremtő és a teremtmény között meglevő hatalmas különbség, tehát nem időben, hanem irgalomban történik mindez. És itt vitatkoznék Dienes Valériával is, aki a lelkek hosszas tisztulási folyamatáról írt annak idején.

Egyébként meglep, hogy a természetgyógyászatban élő Eőry csak néhány gyógyító tippet közöl. Nevezetesen kettőt. Ezek: hasmenésre görögdinnyét ajánl fogyasztani, mert garantáltan steril annak a húsa. A másik: savtúltengésben szenvedőknek ajánlja: rágjanak mandulát. Biztos igaza van.

A testnevelő pedagógus (szerintem tornatanár) vicce a kórházból való távozása előtti napon: A góbé feljön Pestre, kirándul a budai hegyekben, baleset éri, összetöri magát. A postán táviratot szövegez: Gyertek értem, mert nagyon megsebesültem. Stop. Bevertem seggemet. Stop. Vigyetek haza. Stop. A postáskisasszony elolvassa a szöveget, s pironkodva adja vissza a papírt: De uram, ilyen szöveget nem továbbíthatok. Mire a góbé: Rendben van! Legyen szíves, törölje ki a seggemet, és adjon vissza egy forintot a rövidítés fejében.
Ingyenes ötleteim az egészségügynek:
Az ún. invazív eljárások eléggé „megterhelik” a pácienst, és fájnak. Két elv felhasználását proponálom a testnyílásokon való „betekintések” emberségesebbé tételére.

1. Kesztyűujjszerűen visszahúzódó műanyagcső használatát. Ez előretoláskor körkörösen belülről építkezne, míg a kívánt mélységet el nem éri. A gyakorlatban megfigyelhető a redőzött, hajlékony szívószálakon. A redők hajlandók erőteljes nyomásra egymásba tolódni.

2. A szondákat „búzakalász” elejére kellene rögzíteni. Majd egy rásegítő „mocorogtató motor” segítségével továbbhajszolni a belekben. A mesterségesen előállított búzakalászok egyirányú mozgását a cél elérésekor ki kellene iktatni, esetleg úgy, hogy azok bizonyos idő elteltével lebomlanak, felpuhulnak, kilökődnek stb.

3. Elképzelhető ún. koller-járatok, csigák útján bevezetni a szondát. Egyik irányban tekerve előre mozog, fordítva pedig kifelé igyekszik. A részletkérdéseket oldják meg a technikusok.

4. Rajtam négy helyen négyféle ultrahang-vizsgálatot hajtottak végre. Mondanom se kell, hogy négy helyen. Nem lehetne a nyaki, a szív, a hasi és az urológus által végzett szondázást egy helyen egymást követően elvégezni. Az elv azonos, a feltárás elemzése gyors, a munka sokkal hatékonyabbá lehetne. Még akkor is, ha négy specialista dolgozna egymás után a delikvensen. Mi szól ellene?    

Persze ezek csak ötletek.   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr635168340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása